Vučić: Srešću se s Merkelovom u narednih mesec dana, moraću i s Kurtijem, nemam izbora

1

“Uskoro očekujem susret sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, u narednih mjesec dana”, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući u jutarnjem dnevniku javnog servisa.

– Ne isključujem ni mogućnost susreta sa Aljbinom Kurtijem. Dobra je najava ukidanja taksi koje su nam nanele ogromnu štetu – kazao je Vučić i dodao da bi bilo dobro da “sjednemo i razgovaramo o budućnosti Srba i Albanaca, razgovora će morati da bude i uvijek je bolje da razgovaramo. I bolje je da ljudi u Srbiji kažu ružnu riječ o meni i da pljunu svakog od nas ali da mi razgovaramo i da čuvamo mir”.

Vučić je na pitanje kako može da sjedne sa Kurtijem posle njegovih najava o tužbi za genocid, Vučić je rekao: A s kim da sjednem? Nije pitanje našeg izbora, ne možemo mi da biramo albanske predstavnike. Da sebe lažemo kao što smo to činili devedestih, to je izbor albanskog naroda, oni su ih izabrali…

– Naš je cilj da sačuvamo mir, mnogo smo djece izgubili – dodao je Vučić.

Vučić jutros nije danas mogao ni da potvrdi ni da demantuje informaciju da će odlazeći slovački ministar spoljnih poslova Miroslav Lajčak biti specijalni izaslanik Evropske unije u pregovorima Beograda i Prištine o rešenju pitanja Kosova, ali je istakao da ne bi isključio tu mogućnost.

– Ne mogu da potvrdim ni da demantujem, ali ne bih isključio tu mogućnost. Svako ko bude vodio razgovore biće pod snažnim uticajem Berlina. Mislim da sam time sve rekao – rekao je Vučić.

1 Comment
  1. Gavran komentariše

    Dosta bre više tvoje kuknjave!! Takvoga defetizma još nisam vidio. Godinam samo kukaš i praviš od sebe žrtvu. Postavi pregovaračku platformu, odredi delegaciju za pregovore a ne samo da si ti u centru pažnje, kao bez tebe se ne može.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.