Vučić: Srbija neće priznati nezavisnost Kosova, ne mogu nas ucijeniti

Vučić: Srbija neće priznati nezavisnost Kosova, ne mogu nas ucijeniti

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na večerašnjoj konferenciji za medije poručio je da ekonomsko stanje Srbije nikada nije bilo bolje, ali i da su odluke Albanaca pokazale da oni nikada nisu željeli kompromis sa Srbijom, već da je ponize.

Poručio je i da su iz Prištine stigle dvije loše vijesti – da ostaju pri taksama dok Srbija ne prizna nezavisnost Kosova i da će formirati vojsku, što je signal katastrofe ukoliko neko ne obuzda Prištinu, te da su Albanci najavili formiranje vojske Kosova, suprotno sopstvenom Ustavu.

– Veoma me brine činjenica da albanske vlasti ne žele ni da čuju za ukidanje protivpravnih taksi protiv Republike Srbije. Oni su konstatovali da će te takse trajati dok Srbija ne prizna nezavisnost Kosova. Druga loša vijest je da su Albanci najavili formiranje vojske Kosova 14. decembra, suprotno svom Ustavu i dogovoru sa NATO-om – rekao je Vučić i konstatovao da “to donosi opasnost po našu državu”.

– Njihova namjera i želja je veoma opasna po nas i dovode nas pred svršen čin – rekao je Vučić i dodao: “Srbija neće priznati kosovsku nezavisnost, sa Srbijom se tako ne razgovara”.

Predsjednik Srbije je napomenuo da smo sve vrijeme radili na smirivanju tenzija i pronalaženju rješenja koje bi spasilo čast Albancima na koji god način.

– Oni to nisu željeli. Evropski komesar Johanes Han im je prenio nedvosmislenu poruku danas, ali oni su rekli da će ukinuti takse kada Srbija prizna nezavisnost Kosova. To se neće desiti i sa Srbijom se tako ne razgovara – rekao je Vučić.

Zapitao se šta ćemo kada nekom od usijanih glava na Kosovu padne na pamet da pošalje vojsku na sjever Kosova.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *