Vučić: Srbija neće priznati lidera Republike Srpske, koga je oktroisao Zapad, samo poštujemo volju srpskog naroda!

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ovog jutra govorio je o svim važnim i gorućim temama za Srbiju.

Predsjednik je istakao da će crveni alarm bezbjednosti trajati do utorka!

– Biće još hapšenja, sve provjeravamo, biće to završeno! Crveni alarm do utorka – rekao je ukratko predsjednik na samom početku gostovanja na TV Prva gdje je govorio o daljem postupanju, radu i istrazi terorističkog napada koji se juče dogodio ispred izraelske ambasade u Beogradu.

– Ovo je smišljeni teroristički napad, ništa tu nije slučajno! On je ciljao odozdo samostrijel iz kese nije ni vadio ne očekujući ništa drugačije, rekao je Vučić izrazivši divljenje prema postupanju žandarma Miloša Jevremovića koji je uspio da bude toliko priseban da ga likvidira i toliko priseban da ne izvadi strano tijelo iz svog vrata.

– On će biti odlikovan, a vi znate da ja mimo Sretenja nijedno odlikovanje nisam dao niti ijedno pomilovanje za ovih osam godina predsjednikovanja – kazao je Vučić i dodao da je Srbija snažna da se izbori sa bilo kakvim vidom terorizma.

Građani Srbije nemaju razloga za strahovanja

Poručio je da je Srbija bezbjedna, jedna od najbezbjednijih u Evropi i da građani ne moraju da strahuju, kao i da je Beograd jedan od najbezbjednijih gradova u Beogradu.

Vučić je istakao da Srbija neće priznati lidera Republike Srpski, koga je oktroisao Zapad, već da sami poštuje volju srpskog naroda.

– Mislim da su ušli u fazi nagovaranja onih koji treba da donesu presudu protiv Dodika. Osmišljena je reakcija koja nije samo politička. Za nas je važno da sačuvamo mir – rekao je predsjednik, te dodao da „ludilo u Ukrajini i Rusiji neće da stane“.

O sukobima širom sveta i situaciji u regionu

Vučić je govoreći o sukobu u Ukrajini, naglasio da je bio svjestan da „Veltvohe“ postaje Taker Karslon u Njemačkoj, kao medij koji gledaju i slušaju svi. U tom intervjuu sam govorio šta mislim, pojasnio je on.

– Razgovarao sam sa nekoliko velikih prijatelja telefonom i oni imaju drugačije mišljenje. Ja vjerujem u logiku koju primjenjujem, logika gvozednih determinizama. Siguran sam da nam dolazi mnogo teže vrijeme, kada to kažem to nije mogao da mi javi bilo ko. Znate da iz razgovora sa mojim sagovornicima, da sam još u novembru govorio o težem vremenu i sukobima. To sam zaključio iz onoga što nisam čuo – rekao je Vučić, te dodao da su jedino on i Šeik Mohamed bili svesni da će doći do sukoba.

– Ja sam zabrinut za sudbinu svijeta. Volio bih i da kažem da sam pogriješio i sa Skupštinom u Srbiji, ali sam im čestitao i rekao svaka čast za to što ste donijeli… Vrlo je teško nemoguće izbeći sukob Hezbolaha i Izraela. Hamas može da okupi ceo islamski svijet, a Hezbilah i Liban nas uvode u veliki sukob u onome što se zove svijeta zemlja – rekao je Vučić.

Kako kaže kada se sve prirema, samo treba da nešto „opali“ i tu nema velike filozofije.

– Mislim da kada govorimo o svemu što se zbiva u Evropi, dobijate EK koje će biti radikalnija i antiruska, dobijate jednog od ljudi sa kojim vjerujem da ćemo uspostaviti saradnju, gospođi Kalas kojoj je zabranjen ulazak u Rusiju, pa kakva je to poruka? – kazao je predsjednik Srbije

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.