Mladen Mikijelj

Vučić: Srbija i Albanija će zajedno organizovati Evropsko prvenstvu u fudbalu

0

Srbija je tokom prethodnih godina dobila nekoliko modernih stadiona širom zemlje, a nedavno je u Surčinu počela izgradnja Nacionalnog stadiona koji bi trebalo da bude kruna cjelokupnog projekta poboljšanja fudbalske infrastrukture. Na početku izgradnje novog doma nacionalnog tima najavljena je organizacija finala Lige Evrope u bliskoj budućnosti, ali i jednog velikog takmičenja!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da postoji ideja o organizovanju Evropskog prvenstva za mlade 2027. godine, u dogovoru sa Albanijom!

Nastavićemo da razvijamo infrastrukturu, a planiramo u budućnosti da se mi i Mađarska kandidujemo za Olimpijske igre. Kao što sa Albanijom možemo da se kandidujemo za Evropsko prvenstvo do 21 godine, kod njih otvaranje, kod nas zatvaranje. OFK Beograd će igrati u Zaječaru, pa će i Zvezda i Partizan gostovati tamo„, između ostalog rekao je Vučić, a sada iste najave stižu i sa druge strane.

Predsednik Fudbalskog saveza Albanije Armand Duka potvrdio je da se priprema zajednička kandidatura Srbije i Albanije!

Trenutno, Albanija ne može sama da ispuni uslove. Potrebno je čak osam stadiona„, rekao je Duka, a prenose albanski mediji.

Po njegovim riječima, Srbija i Albanija će biti partneri u ovom projektu, a potrebna je velika posvećenost kako bi se takmičenje organizovalo. Takođe, Duka je istakao da je zajedničko organizovanje turnira dobra vijest i za albanski i za srpski narod!

Kratkim saopštenjem koje je prenijeto na društvenim mrežama oglasio se i Fudbalski savez Albanije.

Nakon uspješnog organizovanja prvog finala UEFA Lige konferencija u Tirani 2022. godine i dobijanja prava da organizuje finale Evropskog prvenstva 2025. za starosnu grupu U-17, Fudbalski savez Albanije nastoji da organizuje još jedan veliki evropski fudbalski događaj. Albanija je jedan od glavnih kandidata za domaćina finalnih utakmica Evropskog prvenstva za U-21 reprezentacije. Fudbalski savez Albanije uputio je zahtjev UEFA, da Albanija bude jedna od zemalja domaćina za finale ovog takmičenja, ali nije ispunjen uslov za broj stadiona koji je potreban da naša zemlja ugosti sve finalne utakmice U-21 Evropskog prvenstva. Fudbalski savez Albanije će sarađivati sa Fudbalskim savezom Srbije na zajedničkom domaćinstvu finalne faze EURO 2027 za uzrast U-21 grupa. Ovo je bez sumnje veoma ambiciozan projekat, koji bi Albaniju stavio u centar fudbalske pažnje cijelog kontinenta„, navodi se u saopštenju ispod kojeg navijači ne mogu da ostavljaju komentare.

Aleksandar Vučić je u prethodnom periodu najavio da će otvaranje turnira biti u Tirani, a zatvaranje u Beogradu. Treba napomenuti da će Nacionalni stadion u Surčinu biti izgrađen do tada i da će upravo on ugostiti dvije najbolje mlade reprezentacije u Evropi. Ostaje da se vidi koje će još gradove Srbija kandidovati za ovo takmičenje, pošto su u prethodnom periodu izgrađeni stadioni u Loznici, Zaječaru i Leskovcu.

 

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.