Vučić: Srbi u Crnoj Gori pokazali jedinstvo, to je jedino dobro u svemu ovome što se dešava

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema problem da razgovara sa Milom Đukanovićem „iako stvari vidi na nešto drugačiji način od njega“, kao i da postoji mogućnost da će Đukanović učestvovati na skupu lidera regiona koji treba da se održi uskoro u Sremskim Karlovcima ili Subotici.

Vučić je u Patrijaršiji SPC, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da Srbija mora da poštuje državu Crnu Goru ali i da razumije potrebe i srpskog naroda (koji živi u Crnoj Gori), kao i da mu „ne pada na pamet da se stidi što pripada srpskom narodu, koji nikoga nije uvrijedio i nikome ništa nije učinio nažao“.

„Ako u svemu što se desilo srpskom narodu postoji nešto dobro to je onda što se pokazalo jedinstvo, koga ne bi bilo da nemamo ovakvog patrijarha i da nismo sazreli kao narod“, rekao je Vučić nakon razgovora sa patrijarhom Irinejem o događajima u Crnoj Gori.

Vučić nije želio da odgovara na pitanja novinara koja su se odnosila na prvo ročište pred Visokim sudom u Londonu, po tužbi grupe građana protiv Srpske pravoslavne crkve zbog pedofilije i seksualnog nasilja, koje je zakazano za 17. januar 2020. godine, a odbio je da komentariše i njegovo pominjanje u predizbornoj debati kandidata za predsjedničke izbore u Hrvatskoj.

„Gledao sam, ali čekaću da se završe izbori pa ću onda da komentarisem. I to govori koliko je Srbija danas zrelija, odgovornija i ozbiljnija, činjenicom da ne želim da odgovaram makar i na teške lične uvrede. Misle da imaju prava da odlučuju ko je dobar predsjednik u Srbiji a ko nije. Na lične uvrede ću da odgovorim kada se izbori (u Hrvatskoj) budu završili“, kazao je Vučić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.