Vučić: Srbe sa KiM-a niko neće natjerati da se odreknu svoje države

0

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, posle polaganja kamena-temeljca Instituta za kardiovaskularne bolesti “Dedinje 2”, poručio je da ga ne brine što pojedini srpski političari sa KiM pozivaju predstavnike Srpske liste da se “odreknu države i Vučića”, jer oni to, kaže, slušaju od stranaca svaki dan i niko ih na to nije natjerao, već ga brine što im pridike drže ljudi osuđeni za silovanje.

– Lideri nama protivničkih političkih stranaka na KiM su oni koji su, i to ne Albanci nego Srbi, silovali dvije srpske djevojčice u Gračanici. Riječ je o izvjesnom Čičku, koji je za to osuđen na sedam godina robije, a tri je odležao. I taj nam drži pridike i soli pamet kako treba da se ponašamo na KiM – rekao je Vučić, odgovarajući na pitanja novinara.

Kaže da su Srbi sa KiM čvršći nego što misle “silovatelji i njihovi podržavaoci iz Beograda”, te ih niko neće natjerati da se odreknu svoje države.

Upitan da prokomentariše to što se hrvatska opozicija tokom pregovaračkog procesa nikada nije žalila Briselu na svoju državu, čak i kada je bilo evidentno da su ugrožena prava Srba u Hrvatskoj, dok se u Srbiji opozicija svakodnevno žali na svoju državu, Vučić je odgovorio da je to pitanje nacionalne svijesti.

– Kod nas je u toku široki proces nacionalne konsolidacije, bez ugrožavanja prava drugih, već podizanjem sopstvene svijesti i ekonomski ubrzanim razvojem. Verujem da ćemo i taj problem umijeti da riješimo – podvukao je Vučić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.