Vučić: Sprema se ujedinjenje Kosova i Albanije!

3

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da među Albancima na Kosovu i u Albaniji “dramatično” raste podrška projektu njihovog ujedinjenja i dodao da “nema iluzija” da će na talasu te podrške političari u Prištini i Tirani nastaviti sa politikom čiji je krajni cilj ujedinjenje Kosova i Albanije.

Vučić je novinarima u Minhenu gdje učestvuje na međunarodnoj konferenciji o bezbjednosti, komentarišući nedavnu izjavu albanskog premijera Edija Rame da Kosovo smatra dijelom Albanije, rekao da su učestale izjave političara u Tirani i Prištini o albanskom ujedinjenju “politika a ne trenutna nervoza ili hir”.

“Razumijem šta je politika, ako neko deset puta nešto izjavi onda znate da je to politika. U Albaniji i na Kosovu dramatično raste podrška ujedinjenju, sa 35 odsto na Kosovu i oko 40 odsto u Albaniji ona je porasla na 72 do 75 odsto. I jedni i drugi rade na ujedinjenju na talasu te podrške, što dodatno doprinosi stvaranju tenzija u regionu”, ocijenio je predsjednik Srbije.

3 Comments
 1. Ciciban komentariše

  Pa biste onda i vi nesto da ućarite. Da ste 91. i 99.te bili normalniji možda ste i imali šansu. Ovako držte i ovo što imatenije vaš sigurno.

  1. Milašin komentariše

   Kako je u Rožaje?

 2. vjera komentariše

  Ne smijemo ovo dozvoliti

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.