Vučić: Šokiran sam bezobrazlukom Prištine

0

Veoma sam zabrinut zbog sprečavanja Srpske liste da učestvuje na izborima na KiM, kaže predsejdnik Srbije Aleksandar Vučić, dodavši da će o tome razgovarati sa liderima Kine i Rusije u Pekingu, ali i sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel na sastanku u Berlinu.

Navodeći da će Kosovo biti jedna od ključnih tema sa predsjednikom Rusije i Kine Vladimirom Putinom i Si Đinpingom, Vučić je rekao da je šokiran bezobrazlukom i drskošću Prištine, nakon odluke kosovske Centralne izborne komisije (CIK), koja ni danas nije potvrdila kandidate Srpske liste za gradonačelnike četiri srpske opštine na sjeveru Kosova i Metohije.

– To su nevjerovatne stvari, šokiran sam da nečiji bezobrazluk i drskost mogu da idu to tih granica. To su stvari koje se ne rade – istakao je Vučić danas u Pekingu.

On je dodao da je to ukidanje demokratije na koje niko iz svijeta nije reagovao.

– Neću da kažem na šta me to podsjeća, kad nekome branite da se kandiduje zato što vam se ne sviđa njihova politika, iako nema ništa protivzakonito, niti narušava nečija ljudska prava… Razmislite kako se to naziva – rekao je Vučić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.