Vučić sjutra ide u Sarajevo: Donira vakcine BIH

2

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sjutra ide u službenu posjetu Sarajevu, kada će odnijeti određenu količinu vakcina koju će Srbija donirati BiH.

Nije važno ko je nabavio vakcine, zato što je to važno za zdravlje građana. Mislim da to može da pomogne u Bosni i Hercegovini svim ljekarima prije svega, koji rade u crvenoj zoni i nekim starijim ljudima. Donosimo sjutra 5.000 doza vakcina. Znači, ukupno 10.000 doza AstraZenece vakcina, rekao je Vučić za Avaz.ba.

Predsjednik Srbije je kazao da će doći samo na Sarajevski aerodrom i vakcine predati domaćinima, Miloradu Dodiku, Željku Komšiću i Šefiku DŽaferoviću.

Moja poruka svim ljudima u BiH je da mi o sebi zajedno moramo da brinemo mnogo više. Jer kada smo zajedno, onda sve možemo da postignemo, a ne da se stalno svađamo i prepiremo i da drugima damo da nama upravljaju, a tada ne dobijemo ništa. Lijepo je što se svima drugima zahvaljujemo, koji nam nerijetko daju mrvice sa stola. Ja mislim da je najvažnije da se mi okrenemo budućnosti, da se mi okrenemo sebi, poručio je predsjednik Srbije.

Vučić je takođe, naglasio da smo jedni drugima najpreči.

Da pokušamo zajednički da rešavamo sve probleme. To je moja poruka. Ja sam Srbin, od oca i majke, Srbina i Srpkinje, ali jednako ovo želim svakom Bošnjaku, svakoj Bošnjakinji, kao i svakom Hrvatu i svakoj Hrvatici. Jer kada smo mi zajedno, kada mi radimo zajedno za dobrobit svih nas, i svih naših ljudi, onda smo nepobjedivi i mnogo snažniji i jači nego što smo danas, poručio je Vučić.

2 Comments
 1. Горан К. Нови Сад komentariše

  Kabadahija, kao da mu je Srbija ćaćevina, radi šta hoće. On poklanja, on kupuje, on donosi zakone, krši ustav svaki dan i niko mu ništa ne može jer je celu državu pretvorio u mafijašku.

  2
  9
 2. Ivana komentariše

  Hvala Aleksandru Vučiću na jednom humanom gestu. Hvala predsedniče što na sve načine pokušavate da našu državu jačate i odnose u regionu stablizujete.

  9
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.