Vučić se u Bratislavi sastao sa Rikerom: Utičite jače na Prištinu da povuče takse

0

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, sastao se u Bratislavi sa v.d. pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Filipom Rikerom.

Kako je Vučić ranije najavio, od američkih zvaničnika na marginama skupa u Bratislavi, između ostalog, zatražiće pomoć da Priština ukine takse.

– Američki zvaničnici su bili jasni u izjavama da su protiv taksi, ali moja molba je da jače utiču na Prištinu, jer sam siguran da će onda ona morati da sasluša i spovede u djelo ukidanje taksi – rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Bratislavi, nakon međunarodne konferencije “GLOBSEC”.

Prije ovog susreta, predsjednik Srbije imao je razgovor i sa senatorom i predsjedavajućim Odbora za unutrašnju bezbjednost i vladine poslove Senata SAD Ronom Džonsonom.

Ranije danas predsjednik Srbije sastao se i sa rukovodiocem odjeljenja za Evropu i Evroaziju i članicom Izvršnog odbora Svjetskog ekonomskog foruma Martinom Larkin, a kako je najavljeno predstoji mu sastanak i sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Filipom Rikerom.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.