Vučić saopštio: U Srbiji uvedeno vanredno stanje!

0

Borba koja pred nama je borba za one koji su stvarali i gradili naši zemlju, borba za roditelje, ali i za budućnost Srbije. Naši stariji su izgradili naša sela, puteve i pruge, a danas su oni napadnuti prije svega i moramo sve da uradimo da pomognemo tim divnim ljudma, poručio je večeras Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije.

“Na osnovu Ustava Republike Srbije, a u skladu sa odredbama Ustava, člana 5. Ustava, obavještavam da smo donijeli odluku o proglašenju vanrednog stanja na teritoriji cele Srbije.

Tačka 1. proglašava se vanredno stanje na teritoriji cijele Srbije, saopštio je predsednik Srbije. Odluka stupa odmah na snagu, dodao je predsjednik Srbije.

– Srbija je od danas u ratu protiv nevidljivog protivnika! Naša zemlja mora da pobijedi. Borba je za naše starije, roditelje, ali i za budućnost Srbije. Naši roditelji su izgradili puteve i pruge, izgradili su ovu zemlju i zato moramo da im pomognemo. Posle iskustava kroz koje smo prošli, a i na osnovu pisama ministra odbrane i predsjednice Vlade, u skladu sa Ustavom, doneli smo odluku o uvođenju vanrednog stanja na teritoriji cijele Republike Srbije! Naša zemlja prošla je kroz tešku situaciju i na Kosovu i Metohiji, da vas ne podsjećam na Srebrenicu i nadalje. Ovo je bitka za našu zemlju, za naše stare, moramo da čuvamo sve, a pre svega naše najstarije sugrađane – poručio je Vučić.

Naredna tri dana biće intenzivno provjeravano koliko se sprovodi ova odluka.

– Ukoliko bude kršenja ove odluke, ne isključujem mogućnost obavezujuće odluke za ostanak u kući. Molim naše stare, dragi penzioneri, molim vas kao Boga, samo ostanite kod kuće, ako se dobro organizujemo, za desetak dana ćemo vam obezbijediti i mladiće i devojke koji će da vam šetaju kućne ljubimce. Molim vas da ostanete u svojim domovima, posebno vi u gradovima. Vi ste meta ovog napada. Molim sve nas mlađe i sredovječne, da ne idemo kod najstarijih. Ne šaljite unuke kod deka i baka. Znam koliko je njima teško bez unučića, ali to je jedini način da prežive – rekao je predsjednik Srbije.

Završena školska godina

“Od sjutra nema škole, nema vrtića, nema fakulteta, sve se zatvara, nema treninga, nema sporta, nema teretana, da ne objašnjavam zašto. zatvara se život da bismo sačuvali život, da bismo zaštitili naše stare.

Što se snadbijevanja tiče, imamo za 100 odsto uvećanu potrošnju. Razumijem strah da se ljudi osjećaju sigurno, ali ne znam kako da vam objasnim, nema potrebe. Mi nemamo problem ni sa brašnom, ni sa uljem, ni sa šećerom. biće vam otvorene prodavnice. 30.000 maski ćemo obezbijediti na dnevnom nivou.”

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.