Vučić saopštio sjajne vijesti: Kreće proizvodnja četvorolovalentne vakcine za grip

9

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima Srbije i saopštio sjajne vijesti.

– Dragi narode, zajedno sa predsjednicom Vlade Anom Brnabić, mnogim ministrima, ali i sa svim stručnim ljudima u oblasti farmacije i medicine doneli smo nekoliko važnih odluka.

Kako je rekao, država će da uloži 18 miliona evra u kapacitete za punjenje i pakovanje vakcina, za grip, tetanus, difteriju i vakcine protiv kovida 19.

– Za naš Torlak još 20 miliona evra, za uređenje prostorija i obnovu fasada, uredićemo i parkove i pristupne puteve. Od Torlaka hoćemo da napravimo jednu od najboljih fabrika vakcina u celoj Evropi – naveo je predsjednik.

Predsjednik je saopštio i velike novosti.

– Ono što je najradosnija vijest je da od danas pokrećemo postupak, radimo biznis plan, i ulazimo u proces proizvodnje četvorolovalentne vakcine za grip.

Predsjednik je naveo da vjeruje da će ovaj postupak biti gotov za nekoliko mjeseci.

– Velike novosti. Naprijed Torlak, naprijed Srbija!

 

Izvor: Novosti

9 Comments
 1. nedeljko komentariše

  Ulaganje u Torlak je od velikog znacaja za celokupni zdravstveni sistem nase zemlje.

  15
  2
 2. Nikola komentariše

  Mozemo da budemo ponosni na svoju medicinu i Torlak, i hvala predsedniku Vucicu posebno.

  12
  1
 3. micki komentariše

  Moze ga neko mrzeti ili voljeti ali da radi brate radi .Sto jes jes.

  16
  1
 4. Dragoljub komentariše

  Ulaganje u Torlak je odličan investicija. Tako možemo da proizvodimo dosta vakcina i da pomognemo kako našim građanima tako i ljudima u regionu koji ne mogu da se izbore da dobiju vakcine protiv korone.

  6
  1
 5. Ivana komentariše

  Aleksandar Vučić zaista ostvaruje istorijske rezultate koje će omogućiti razvoj farmaceutskoj industriji. Proizvodnja vakcine je zaista potrebna jer će time omogućiti da građani Srbije budu zaštićeni od virusa.

  3
  1
 6. Pahuljica komentariše

  Divna vest. Gradjanima ce mnogo znaciti ova vakcina protiv gripa, sacuvace im zdravlje i uspesno ce se izboriti sa svim oblicima gripa i prehlade.

 7. Tijana Janković komentariše

  Ulaganje u zdravstveni sistem jedan je od prioritetnih ciljeva drzave,ovim investiranjem u institut Torlak Srbija ce se sasvim sigurno svrstati u poziciju jednog od lidera u proizvodnji vakcina u regionu.

 8. Erdoglijanac komentariše

  Ova proivodnja ne samo da ce obezbediti gradjane nase zemlje vec i ceo region.

 9. sasa komentariše

  Ulaganje u Torlak je odličan investicija. Tako možemo da proizvodimo dosta vakcina i da pomognemo kako našim građanima tako i ljudima u regionu koji ne mogu da se izbore da dobiju vakcine protiv korone.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.