Vučić sa Putinom o Kosovu i Metohiji

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je, po dolasku u posjetu Moskvi, da je poziv predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina značajan signal za našu zemlju i velika čast za predstavnike Srbije i najavio da će domaćina zamoliti da najviše pažnje posvete regionalnim pitanjima, ali prije svega Kosovu i Metohiji.
Aleksandar Vučić je najavio da će sa Putinom razgovarati o svim važnim pitanjima za našu zemlju, o ubrzanju naše ekonomske saradnje, energetici, prije svega o “Turskom toku” i gasnom snabdijevanju Srbije, o vojnotehničkoj saradnji.
“Najviše vremena ćemo svakako razgovarati o globalnoj, regionalnoj politici, o očuvanju statusa vojne neutralnosti Srbije i o Kosovu i Metohiji, nema nikakve sumnje. To je tema koju ću ja pokrenuti i pokušati da iznesem sve ono što su stavovi Srbije, očekujući da dobijemo i stav Ruske Federacije i stav predsjednika Putina po tom pitanju”, rekao je Vučić.
Na pitanje šta očekuje od predsednika Putina i Rusije, Vučić je odgovorio da je on, kao i naša zemlja, mali da bismo mogli da očekujemo nešto do Rusije, već da nešto zamolimo.
“Da li imam nešto da zamolim predsjednika Putina? Imaću. Ali, nažalost, to će ostati za nas dvojicu”, dodao je Vučić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.