Vučić sa Borisovim: “Obezbedićemo se gasom na dugi period”

0

Predsjednik Srbije i Aleksandar Vučić i predsjednik Vlade Bugarske Bojko Borisov obišli su danas helikopterom radove na izgradnji autoputa u Bugarskoj, a Vučić je istakao da će se, kada Bugari završe dionicu od Sofije do granice sa Srbijom, od Beograda do Istanbula putovati manje od sedam sati.

Vučić i Borisov su obišli trasu budućeg autoputa od Sofije prema granici sa Srbijom.

„Prošli smo Slivnicu i idemo ka Dragomanu da vidimo kako se radi autoput prema Srbiji i do kraja sledeće godine bi naša bugarska braća trebalo to da završe. I onda imamo autoput od Beogada do Sofije, ali i do Burgasa i do Istanbula“, rekao je Vučić.

Ističe da će se tada putovati od Beograda do Burgaske za manje od pet sati.

„Hvala našoj bugarskoj braći na gostoprimstvu“, kazao Vučić.

Vučić i Borisov su, takođe, obišli danas u Bugarskoj radove na izgradnji gasovoda Balkanski tok.

Vučić je tom prilikom poručio da su zajednički projekti Srbije i Bugarske, autoput Beograd – Sofija i gasovod Balkanski tok, od suštinskog značaja za obje zemlje, a posebno je ukazao da će, zahvaljujući tom gasovodu Srbija biti obezbeđena gasom na dugi period.

„Obišli smo dva važna projketa, zajednička, završetak autoputa između granice dvije zemlje i Sofije, i onda bismo imali sve vrijeme autoput Beograd-Sofija, za 3 sata.

To je nešto što ni Srbi, ni Bugari mnogo decenija nisu mogli ni da sanjaju“, rekao je Vučić u obraćanju novinarima, nakon što je sa Borisovim obišao i trasu budućeg gasovoda „Balkanski tok“, u mjestu Krušumski vodopadi.

Dodao je da je izgradnja „Balkanskog toka“ od suštinskog značaja za budućnost Srbije i Bugarske.

Zahvalio je premijeru Bugarske, što je, kako kaže, uložio mnogo truda, energije i entuzijazma u pravljenje najboljih mogućih odnosa Srbije i Bugarske , i Srba i Bugara.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.