Vučić s Kukanom: Vojska Kosova destabilizuje region

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je danas u razgovoru sa predsjedavajućim Delegaciji Evropskog parlamenta pri Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje EU – Srbija Eduardom Kukanom da punopravno članstvo u EU predstavlja spoljnopolitički prioritet Srbije i naglasio da je cijelom regionu mjesto u Evropskoj uniji, što bi doprinijelo bržem ekonomskom razvoju zemalja Zapadnog Balkana.

Srpski predsjednik je obavijestio predsjedavajućeg Delegaciji Eduarda Kukana o razlozima za prekid dijaloga sa Prištinom, naglasivši da nije ispunjena obaveza iz Briselskog sporazuma, prije svega formiranje Zajednice srpskih opština.

On je izrazio zabrinutost namjerama Prištine da formiraju tzv. vojsku Kosova i naglasio da će to dovesti do destabilizacije situacije u regionu.

“Srbija je spremna za nastavak dijaloga, čak i u situaciji pojačanih političkih i bezbjednosnih tenzija nepovoljnih, pre svega, za Srbe na Kosovu i Metohiji”, istakao je predsjednik Vučić.

On je naglasio da je, u skladu sa novim preporukama Venecijanske komisije, u septembru ove godine predstavljen revidirani Nacrt ustavnih amandmana u oblasti pravosudja.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.