Vučić: Pristojna Srbija ustala da sačuva svoju zemlju

0

Predsjednik Aleksandar Vučić poručio je danas u Leskovcu da je pristojna Srbija ustala, da sačuva svoju zemlju, i od onih iznutra i od onih spolja, koji bi da je sruše.

“Zaprepastio sam se kada sam, u jednom danu, shvatio da sam ja za sve kriv. I kada čitam novine iz Zagreba, Prištine, Skoplja, vidim da sam ja kriv. Zašto sam kriv? Zato što Srbija nije više na koljenima, ne ide samo da se izvinjava svima u regionu, već drži do sebe, do poštovanja svog naroda i zemlje”, rekao je Vučić na skupu kojom je večeras završio posjetu Jablaničkom okrugu.

Vučić je okupljenima rekao da više niko ne može na međunarodnim forumima da gazi Srbiju, jer Srbija napreduje brže. On je zahvalio što su u tolikom broju došli na skup.

“U Kruševcu prije neki dan, uspio sam da vidim ljude do poslednje linije, sada je ne vidim i hvala vam na tome”, poručio je predsednik.

Zahvalio je građanima ne samo u Leskovcu, već u cijeloj Srbiji, na podršci, jer, kako kaže, iako žive i dalje teško, vide da je nešto bolje i da ide na bolje.

“Čini mi se da je potpuno jasno i kada pogledate i večeras Leskovac, danas i Bojnik, Lebane, Medveđu, Vlasotince, svaki drugi dan, da je ustala Srbija, pristojan Srbija, da sačuva takvu Srbiju i od onih spolja i od onih unutra koji bi da je sruše”, rekao je on.

Istakao je da mnogi spolja ne žele uspješnu Srbiju, te da nikada nije ni bilo takve iluzije – da bi drugi željeli da Srbija bude moderna i uspješnija nego što je bila.

Ali, kaže, jeste, i moderna i uspješnija, i kada su to vidjeli, da je Srbija od zemlje koja je imala najnižu stopu rasta, postala u ekonomskom smislu sve uspješnija zemlja, da nema deficit već suficit u trgovini sa Hrvatskom i ostalim balkanskim zemljama, da se diže, odjednom su krenuli napadi sa svih strana.

Podsjetio je da Srbija snaži i policiju i vojsku, zahvaljujući ekonomskim uspjesima, otvara nacionalne institucije, od Narodnog muzeja, Muzeja savremene umjetnosti, do pozorišta Bora Stanković u Vranju…

“Tada su krenuli, svi zajedno, u neku vrstu koordinisanog napada na našu zemlju. Stranci mi, u razgovorima, kažu i kako im dolaze moji protivnici i govore im da sam ja kriv za stanje u regionu”, istakao je Vučić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.