Vučić: Priština hoće da hapsi Srbe ako drugačije misle

Vučić: Priština hoće da hapsi Srbe ako drugačije misle

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da zakon o vrednostima rata OVK, koji je pripremila Priština, protiv Srba.

„Naravno da su to napravili zbog Srba jer svi Albanci obožavaju tzv OVK. Oni time hoće da uvedu verbalni delikt, da nateraju sve Srbe da misle kao oni, a ako pomisle nešto drugačije da onda idu u zatvor“, rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

On je rekao da je postala „moda u regionu“ da ne smete da kažete ništa ako drugačije mislite.

„Tačno su napravili modele istine i ako izađete iz tog modela istine biće prvo sveopšta medijska hajka, a sada vidim žele i da hapse svakoga“, rekao je Vučić upitan da prokomentariše najavu donošenja zakona o vrednostima rata OVK.

Istakao je ipak da će to još snažnije homogenizovati srpski narod na Kosovu i Metohiji, i da će teško uspeti da promene mišljenje našim ljudima.

Upitan za odlazak potpredsednik Vlade Hrvatske i predstavnik srpske nacionalne manjine, Boris Milošević na obeležavanje godišnjice vojno-policijske akcije „Oluja“ u Kninu, Vučić je rekao da nije oduševljen i da ne može da podrži, prisustvo Srba na takvoj proslavi.

„Ja sam rekao Miloradu Pupovcu da ne mogu da podržim prisustvo Srba na proslavi „Oluje“ u Kninu, ali da ni jednu težu reč nećete čuti od mene, jer sam uveo pravilo da bez obzira na naše razlike ne dođe do teških srpsko srpskih reči“, rekao je Vučić.

Vučić je izjave novinarima davao posle polaganja kamena temeljca za izgradnju kovid bolnice u Vojnom kompleksu „Zemun ekonomija“ na Batajničkom drumu.

On je rekao da će bolnica biti završena do 1. decembra, i opremljena najmodernijom opremom. Kako je naveo, za izgradnju bolnice po principu „ključ u ruke“ ulaže se oko 28 miliona evra. Bolnica će imati 200 jedinica intenzivne nege i 804 poluintenzivne nege.

On je rekao i da je uveren da će Srbija među prvima tražiti i uveren je dobiti vakcinu protiv kovida 19, ali da se izgradnjom kovid bolnice žele pripremiti kako nas ne bi jesen i težina infekcije iznenadili.

Upitan o početku školske godine, predsednik Srbije nije isključio mogućnost onlajn nastave zbog epidemije korona virusa i naveo da će đaci ići u školu ukoliko budu postojali uslovi koji garantuju sigurnost i očuvanje zdravlja.

Related posts

1 Comment

  1. Peconijevi Telohranitelji

    Nas sef Peconi kaze da je Aleksandar Vučić: Najveći prevarant i lažov u istoriji sveta!

    1
    1
    Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *