Vučić: Primiću vakcinu kada stigne novi kontigent iz Kine

3

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je veoma važno da što prije u Srbiju stigne novi kontigent vakcina iz Kine, kako bi se ubrzala vakcinacija stanovništva i omogućilo privredi da radi.

Vučić je tokom obilaska radova na brzoj pruzi u Zemunu, u razgovoru sa ambasadorkom Kine Čen Bo, rekao da će se i sam vakcinisati kada stigne taj kontigent vakcina.

Ponovo je upitao ambasadorku da li će te vakcine stići nešto ranije u Srbiju. Vučić je ranije najavio da će još milion doza kineske vakcine Sinofarm doći u Srbiju između 5. i 10. aprila.

– Sledeće nedjelje se vidimo na dionici Preljina – Požega, a i pre toga… Ja ću opet da čekam vakcine i ako ne bude najavljeno. I čim dođu, odmah prvi ili drugi dan ću da se vakcinišem – kazao je predsjednik obraćajući se ambasadorki Kine.

Istakao je da je jako važno da se ubrza vakcinacija stanovništva kako bi mogla privreda da radi i da se otvore ugostiteljski objekti.

Vučić je napomenuo da sa vakcinacijom treba požuriti i zbog obilježavanja katoličkog Uskrsa i pravoslavnog Vaskrsa i zahvalio Kini na pomoći.

3 Comments
 1. Rasko komentariše

  Nova isporuka vakcina je itekako vazna kako bi se nastavila imunizacija stanovnistva jer jedino tako mozemo pobediti pandemiju korona virusa i vratiti se normalnim toko ima zivota.Drzava je pokazala odgovornost prema svom narodu boreci se da obezbedi dovoljno vakcina za svoje gradjane.Predsednik ce svojim primerom pokazati da nema razloga za brigu i da se ljudi bez ikakvog straha vakcinisu.Raduje me vrlo uspesan proces vakcinacije. Odlicna organizacija!

 2. Ivana komentariše

  Svaki građanin u Srbiji mora da se vakciniše jer jedino tako možemo da preživimo Covid 19. Hvala našem predsedniku na svemu što radite za interes naroda i države.

 3. Mučenik komentariše

  KOJE ZAMAJAVANJE ČELNIKA?

  Gospodin ΛV mesecima kalkuliše sa svojim vakcinisanjem. Najpre je čekao da svi ugroženiji vakcinišu, zatim je obznanio da će se vakcinisati na svoj rođen dan. Sada je objavio da će se cepiti kineskim cepivom u Žagubici ili Merošini, te u Rudnoj Glavi, zatim će se vakcinisati na dan kada u EU budu donosili odluku o kovid pasošima. Na kraju vakcinisaće se kada stigne najnoviji kontigent kineske vakcine, dakle, od ponedeljka do ponedeljka! Koja popularizacija i neodgovornost, a korona se širi neumitno? Plašim se za njegovo krhko zdravlje i psiha. Novine treba da pišu kada će piti vodu i kada će drenirati.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.