Vučić pred 150.000 ljudi: Jedinstvo srpskog nacionalnog korpusa niko ne može da rasturi

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je sa veličanstvenog mitinga u Beogradu da jedinstvo Srba niko ne može da uništi. Na skupu je više od 150 hiljada građana okupljenih ispred Skupštine Srbije na mitingu “Budućnost Srbije”. Ovo je najveći skup podrške predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Izlazak predsjednika Srbije na binu propraćen je velikim aplauzom, uzvicima oduševljenja i paljenjem baklji.

Vučić je na početku obraćanja zamolio okupljene da gromoglasnim aplauzom pozdrave Petera Sijarta, mađarskog šefa diplomatije, koji je došao da pruži podršku današnjem mitingu.

Potom su na binu izašli Srbi sa KiM, koji su pješke došli u Beograd.

– Znam da nikada više neću govoriti pred ovolikim brojem ljudi. Beskrajno vam hvala na ovoj podršci – kazao je Vučić, dok su građani skandirali “Aco, Srbine”.


Istakao je da je mnogo truda i rada utrošeno u poslednjih šest godina.

– Pokazali ste da djela cijenite mnogo više od obećanja. Pokazali ste da poštujete one koji hoće modernu i uspješnu Srbiju – rekao je predsednik Srbije.

Napomenuo je da neće govoriti o političkim protivnicima, već o “našoj Srbiji”.

– Hoću da se zahvalim našem narodu koji je došao iz Republike Srpske, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Hrvatske. Hvala vam, jer smo pokazali da jedinstvo srpskog nacionalnog korpusa niko ne može da rasturi. Pripadamo istom rodu, istom narodu i to niko ne može da nam oduzme. Imamo isti jezik i istu kulturu. – istakao je Vučić.

Vučić je kazao kako je Njemačka uspela da očuva svoju naciju posle teških vremena i da i dalje bude zvijezda vodilja u Evropi.


– Znam da ste me birali da radim ono što je najteže da bi Srbija živjela i da bi građani imali budućnost. Kada o tome govorim, pisali su mi pismo predstavnici mnogih udruženja. To je dio našeg programa. Ne samo o memorijalnom centru u Jasenovcu, već želimo da napravimo jedinstveni bukvar i srpsku čitanku za svu djecu koja žele da uče, bezobzira koja im je zemlja matična. Time ćemo se ujediniti, a time ne ugrožavamo nikoga niti bilo koga plašimo – dodao je on.

Najavio je da ćemo imati 10.000 digitalnih učionica.

– Ali ćemo 5.000 digitalnih učionica pokloniti i RS kako bi naša djeca mogla da uče i rade. Hoćemo da naša djeca budu podjednako uspješna kao djeca Zapadne Evrope – napomenuo je šef države.

Kazao je da hoćemo da budemo narod koji se ne stidi, već se ponosi svojim junacima.

– Da se ponosimo onima koji su štitili našu zemlju, jer ako se ne ponosimo njima, kako ćemo se ponositi onima u budućnosti. Hoćemo li imati koga da nas zaštiti u budućnosti – upitao je predsjednik.

– Ipak, moj posao je da čuvam mir. Ja želim da u 21. vijeku nemamo ni jedan rat, da pričamo o našim junacima iz prethodnih ratova, ali da nemamo nove junake. Da nam junaci budu oni koji će da izvoze softvere i najbolje proizvode u sve zemlje svimeta. Da probamo da idemo u korak sa svimetom i da budemo bolji od drugih. Kako smo nekada uspješno ratovali, želimo da u budućnosti marljivo radimo – istakao je Vučić.

On je napomenuo da je danas dobio pismo od ljudi iz Volksvagena.

– I dalje smo u igri – izjavio je Vučić, uz ogradu da je i dalje pesimista.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.