Vučić poručio: Tajkunsko-fašistička banda neće vladati Srbijom

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić završio je obraćanje javnosti, povodom nasilnog upada opozicije na RTS, koji su osudili mnogi političari i javne ličnosti u Srbiji.

– Dobio sam informaciju da se narod na KIM okuplja, hoće da krenu u Beograd, da me brane; Nema potrebe da me brani bilo ko, fašističko-tajkinska banda nikad neće vladati Srbijom – rekao je Vučić.

Kako je Vučić istakao lideri opozicije su probili sve bezbjednosne ograde oko Predsjedništva gdje se održava konferencija za medije i zamolio nadležne da zaštite novinare.

– Na Andrićevom vijencu okupljeno je 1.023 ljudi. Čuo sam sada da su Đilas i Obradović probili ogradu koju smo postavili. Nisu oni hrabri da idu dalje. Naišli su na tvrd orah, na nekog ko se ničeg ne plaši, ko se ne plaši da im kaže u lice da su najgore lopuže. Oni koji krše zakon pred zakonom će odgovarati – rekao je Vučić i osvrnuo se na to da će svi koji izazivaju nasilje biti kažnjeni.

– Država neće dozovliti nasilje, ako misle da nasiljem mogu da ostvare političke rezultate – varaju se!Nikada nećemo dozvoliti da manjina upravlja Srbijom zato što je nasilna. Dozvolićemo sve vrste protesta, ali nasilju je došao kraj! Srbije je demokratska zemlja pravno uređena i na najbolji mogući način će u skladu sa principima na nasilje da odgovori – rekao je Vučić u obraćanju narodu.

Prije zvaničnog obraćanja, dok je prilazio mikrofonu, neki od novinara su Vučića uglas pitali da li je uplašen zbog sinoćnjeg dešavanja u RTS, rekao je da nije, pa prešao na glavnu temu zbog čega je i sazvao konferenciju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.