Vučić poručio opoziciji: Na izborima ćete dobiti odgovor na prijetnje testerama i vješalima

0

Vlast u Srbiji dobija se na izborima, kaže na autorskom tekstu predsjednik Aleksandar Vučić, a dijelu opozicije okupljenom oko Saveza za Srbiju poručio da se “spreme za istinu”.

Vlast se u ovoj zemlji dobija na izborima, a oni koji hoće na drugi način – neka to lijepo i kažu, a ne da se kriju iza djece i iza svih onih koji jesu, s razlogom ili bez njega, nezadovoljni, niti iza glupih šala, poručo je Vučić.

Predsjednik Vučić je u autorskom tekstu za današnji “Srpski telegraf”, ponovio da opozicija treba konačno da kaže narodu šta hoće: izbore ili njegovu glavu.

“I ako nisu izbori, šta je cilj? Šta žele da urade kad upadaju u RTS, kada dođu pred Predsjedništvo da ga opkole, kada zakazuju skupove na koje će “doći cijela Srbija”? I šta će sada da ponesu posle vješala i motorne testere? Salomin poslužavnik?” napisao je Vučić.

On je ocijenio da je neko očigledno pobrkao pojmove demokratije, slobode i izbora, kao i da je odlučio da dođe na vlast i to tako što će po svaku cijenu da s nje ukloni onoga ko je na izborima dobio 55 odsto glasova.

“Zato kažite da hoćete moju glavu jer ne postoji način kako vi možete da pobijedite”, dodao je predsjednik Srbije.

Ukazujući da je većini u ovoj zemlji, onoj koja ne šeta, ne napada nikoga i ne prijeti, jasno ko su i šta su lideri SzS, baš kao što im je jasno da on nema namjeru da im popusti, niti da im se skloni, “pa sve da se sva trojica pojave i sa testerama i sa vješalima””.

“Ja nisam izlazna strategija za njihove gluposti, niti imam namjeru da im je dam. Sa građanima ću da razgovaram uvijek, ali sa njima koji misle da su siledžijstvo i nasilje put do državne kase, privilegija i pljačke, nemam namjeru. Nikada”, napisao je Vučić.

Predsjednik Srbije ističe da politiku, u kojoj je već 25 godina, doživljava kao način da ostvari svoje ideje i program, i da pritom ne misli da je nepogrešiv i nesmjenjiv.

“Imam samo tu manu da ne umijem da ćutim kada treba da se kaže istina. Pa kada mi kažu da sve ovo rade zbog “slobode medija”, ne mogu da ne pitam kome ona fali. Onima u Danasu, Ninu, Vremenu, Blicu ili na N1? Ili samo Pinku i Informeru, kako oni kažu? Kao što ne umijem da ne primijetim, kada im smeta RTS, da u toj kući u poslednjih sedam godina nije promijenjen nijedan urednik od svih onih koje su postavili baš ovi koji bi sada da ih vaspitavaju testerama”, istakao je Vučić.

On je ukazao da ne ćuti ni kada pominju izborne uslove, koje on takođe nije mijenjao – “oni su ih napravili i dan-danas im odgovaraju više nego mojoj stranci”.

“A najmanje ću da budem mutav na lažnu predstavu koju prave, na gomilu izmišljenih i izmaštanih razloga, nego ću vrlo otvoreno ponovo da ih pitam: Šta tačno hoćete? Izbore ili moju glavu? I nemojte da lažete pošto na izborima, i to znate i vi i ja, za vas ne bi glasali ni svi koji šetaju i ‘opkoljavaju’ Predsjedništvo”, napisao je Vučić i dodao:

“To je pozornica na kojoj se pokaže sva vaša mizerija i sva vaša snaga, od po nekoliko postotaka glasova. Što se vama čiini sasvim dovoljno. Da izigravate revolucionare i skinete poneku glavu. Moju, prije svih ostalih.”

Predsjednik Vučić je, u autorskom tekstu, poručio da je problem samo u tome što on sa tim njihovim snovima nema nikakav problem.

“Imate vi, jer ne smijete glasno da ih izgovorite. I imate vi zato što je Srbiji sasvim jasno šta tačno hoćete. I odgovoriće vam. Ne na ulici, pošto to, po cenu sopstvene glave, neću da dozvolim”, istakao je Vučić.

“Na izborima ćete dobiti odgovor. Baš onakav kakav i zaslužujete. Jasan i precizan, pravi odgovor za one koji misle da je Srbiju danas moguće lagati na isti način na koji su je lagali juče. I tu vam ni testere ni vješala neće pomoći. Istina je, na vašu žalost, ipak malo moćnije oružje. Spremite se za nju”, poručio je predsjednik Vučić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.