Vučić poručio iz Moskve: Putin spreman da pomogne oko Kosova

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je dobio potvrdu Vladimira Putina da je ruska strana spremna da se uključi u dijalog Beograda i Prištine ukoliko bude pokušaja da se format proširi i u njega se uključe SAD.
“Postigli smo neku vrstu dogovora, ako bude pokušaja i namjere da se širi format učesnika i posrednika u razgovoru između Srba i Albanaca, Beograda i Prištine, ako bi Amerikanci željeli da postanu dio tog formata. Pitali smo da li bismo smjeli da kažemo da bi se sa naše strane uključila Ruska Federacija i on (Putin) je potvrdno odgovorio”, rekao je Vučić na sastanku sa predsjednicom Savjeta Federacije Valentinom Matvijenko.
Vučić je rekao da ako Albanci budu željeli Amerikance u pregovorima, srpska strana će tražiti da u njima učestvuje Rusija da bi ti pregovori imali validnost.
“Za nas je to logično, jer Rusija nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova. Samo tražimo ravnopravan odnos po tom pitanju. O ovome nijesmo mogli ranije da govorimo, jer nijesmo imali zeleno svijetlo ruskih državnih organa. Sada imamo i možemo da govorimo o tome”, zaključio je Vučić.
(mondo.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.