Vučić poručio Đukanoviću: Pravi svoju Crkvu, al ne diraj SPC!

5

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić direktno se obratio crnogorskom kolegi Milu Đukanoviću povodom krize u toj zemlji izazvanom donošenjem anticivilizacijskog Zakona o slobodi vjeroispovijesti kojim se udara na svetinje Srpske pravoslavne crkve.

– Kaže Đukanović: “Crna Gora treba da ima svoju crkvu”. U redu, nikakav problem. Ali nemoj da uzimaš od Srpske pravoslavne crkve – rekao je Vučić.

5 Comments
 1. Munja komentariše

  E pa Vučko, malo si se preskarto, jer crkve po CG nisu pravili srbijanci, niti bosanci kao ti.. Tako da će prije biti, da će te vi morati sebi koju ozidati, mi smo naše zidali dok ste vi bili pod turcima i klanjali

  5
  27
 2. real komentariše

  mi necemo pravit crkvu jer cpc postoji i uvjek ce postojat a vi uzmite vasu i onako vi je nece niko
  ostavite vi nase manastire i crkve i sreca vi na put

  4
  18
  1. Munja komentariše

   A Vučku ćemo ubezo vratiti onu limenku sa Rumije, ionako su je izvarili u Srbiji i došlepali vojnim helikopterom. Pa neka je Vulin isvešta i u njoj polaže zakletvu

   6
   5
 3. Djuka komentariše

  Zapitajte se zasto ovaj tip daje ovakve izjave?! Ovim otvoreno podrzava ukranizaciju Praboslavne Crkve I podjelu u narodu. A sve to identify na ruku samo Djukanovicu Milu. Niko GA nista NE pita da daje ovakve izjave.

  1
  2
 4. Mojsije komentariše

  Zapadna Evropa i SAD su rijesili da od balkanskih zemalja naprave moderne gradjanske drzave i da ih onda prime u EEZ. Prvi problem je priznavanje Kosova od strane Srbije. Drugi problem je funkcionalnost Bosne i Hercegovine, a tu je najveci problem Republika Srpska koja nece da se odrekne nekih prava koja joj daju atribut drzave. Treci problem je Srpska Pravoslavna Crkva koja remetilacki djeluje narocito u Crnoj Gori. Ova crkva iz Beograda i dalje vodi nacionalisticku politiku a na nju snazan uticaj osim Beograda ima i Rusija. To ce se rjesavati preko Vaseljenske patrijarsije koja ce priznati i crnogorsku i makedonsku crkvu. Na Srbiju se vrsi veliki pritisak da bi usla u EEZ , a kako je opkoljena sa svake strane clanicama NATO pakta nema drugi nacin nego da prihvata dogovor.” Vučić izjavio da Srbija ne bi preživela neki novi rat, zbog čega se mora zalagati za razgovor, kada je u pitanju rešenje kosovskog pitanja. “Nama su potrebne decenije mira jer bi jedino tako imali svud po Srbiji nove klinike. Mi to ne bismo organski preživeli. Posle Balkanskih ratova, Prvog i Drugog svetskog rata, ratova devedesetih… mi to ne bi preživeli. Potrebna nam je pametna politika”, izjavio je Vučić.

  1
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.