Vučić: Pomoć Srbima na KiM, Zapadu smo uvijek mi više krivi

0

Srbima na KiM pomoći će država, a od međunarodne zajednice ne očekujemo ništa povodom otežanog snabdijevanja našeg naroda u pokrajini, jer smo njima uvijek i u svakoj situciji mi malo više krivi, samo zato što nećemo da priznamo nezavinost Kosova, rekao je predsjednik Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao da zato moramo da se uzdamo “u se i u svoje kljuse” i da će država vidjeti kako sve može da pomogne svom narodu na KiM u toj teškoj i složenoj situaciji.

“Radićemo ono što možemo. Ne mogu i neću da vam govorim sve šta ćemo da radimo, ali radićemo ono što možemo i snadbijevaćemo naš narod i pomagaćemo”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

“Nećemo dozvoliti da naš narod umire od gladi, iako bi to mnogi voljeli, ne samo u Prištini i ne samo u dijelu svijeta, već, nažalost, i ovdje u centralnoj Srbiji”, podvukao je predsednik.

Predsjednik je tako dogovorio na pitanja novinara kako je moguće da u 21. vijeku neko onemogućava snabdijevanje namirnicama i da li je to vid asimilacije Srba na KiM. On je ukazao da je Priština sada smislila novi izgovor za to što je uvela takse na robu iz centralne Srbije i tako otežava snabdijevanje Srba na sjeveru pokrajine:

“Haradinaj je izjavio – ”oni hoće uz hranu da ubace i oružje i drogu”. Šta ti je podsvijest! Pa, meni ni za 100 godina ne bi palo na pamet tako nesto… Oružje i droga… Valjda zbog toga što su to izmislili, ljudi sad ne mogu da dobiju hranu”, rekao je Vučić.

Vučić je istakao da je to ozbiljan problem i da će se njime država baviti i gledati kako da pomogne svom narodu u izuzetno teškoj i složenoj situaciji.

“Vidjećemo koliko i na koji način Srbima možemo da pomognemo i na tome ćemo raditi i dalje”, dodao je Vučić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.