Vučić: Političko ludilo na Kosovu, planiraju da hapse srpske policajce

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da kosovske vlasti namjeravaju da uhapse 26 policajca sa sjevera Kosova i Metohije i još 15 osoba – pod izgovorom da su učestvovali u korupciji i slično.

Vučić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da začarani krug na Kosovu nije zatvoren.

– Oni žele da uhapse 26 srpskih pripadnika policije sa Sjevera KiM i još 15 lica, pod izgovorom da su učestvovali u korupciji i raznim sličnim stvarima, da bi Kosovska Mitrovica ostala nezaštićena i da bi mogli da urade najprljavije stvari protiv našeg naroda, rekao je Vučić.

Zatim bi, kako kaže, slijedio završni čin pokušaja potpunog ovladavanja prostorom gdje žive Srbi na KiM.

– Onda bi rekli – doveli smo vas pred svršeni čin kao Hrvati pre ‘Oluje’, kaže Vučić.

Ističe da je Srbija o tome obavijestila međunarodne institucije.

– To što Veselji govori o Nišu, Kuršumliji i drugim mjestima – bilo bi dobro da dođe da vidim kako to izgleda i kako će to da mu uspije. A, Srbija će reagovati uzdržano, smireno, ali će sačuvati i zaštititi svoj svoj narod, rekao je Vučić.

Mržnja prema srpskom narodu

Komentarišući rezoluciju koju je Priština usvojila o tzv. „genocidu Srbije“, Vučić je rekao da neki narodi na Balkanu ne razumeju i ne mogu da pronađu put u budućnost.

–Jedini put koji vide jeste mržnja prema srpskom narodu, iako će uvijek reći da je to protiv onih koji su činili zločine prema njihovom narodu. I ne mogu da se okrenu ni radu, ni poslu, trgovini, ekonomiji. Neki su samo obukli odela, i stavili kravate, i izašli iz šume i razumljivo je da na takav način govore, rekao je Vučić.

Ističe da ga brine to što su predstavnici Prištine počeli da se utrkuju u takvim izjavama.

–Problem je to što Evropa i svijet nijesu reagovali kada su formirali vojsku, kada su odbili da formiraju ZSO, kada su uveli takse reagovali su makar formalno, kada su svaki put optuživali Srbe za sve moguće zločine, a nijesu imali nijedan dokaz, držali su ljude u pritvoru. a posle puštali… Sada ovo, rekao je Vučić.

Ističe da je Srbija upozoravala i na ovu rezoluciju i na donošenje drugih odluka zbog kojih svaki Srbin treba da se osjeća uplašeno.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.