Vučić oštro kritikuje Zapad zbog „dvostrukih standarda“ u spoljnoj politici: Što niste napali Rusiju kad je ušla u Ukrajinu

0

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je rekonstruisani put Studenica—Rudno, gde je prokomentarisao izjavu Džozefa Bajdena da je intervencija 1999. godine imala za cilj da spriječi etničko čišćenje.

“ On je rekao ono što je zvanična interpretacija svih zapadnih sila koje su učestvovale u agresiji na Jugoslaviju. Ja imam jedno pitanje, koje je više oblik društvene svesti, pa dobro ako ste tada spriječavali etničko čišćenje, iživljavajući se na jednoj maloj zemlji i narodu, vas 19 velikih i moćnih, kako vam ne pada na pamet da se iživljavate, uđete, i odmah napadnete Rusiju, kada je ušla na teritoriju suverene Ukrajine, pa da ih uništite i da ih spriječite u osvajanju teritorija i sve to što govorite ili ste tu malo zaboravili na moral, pa se sjetili da je to malo teže”., istakao je Vučić i dodao:

“Pa onda puj pike ne važi moral i sve drugo što pričamo. Kako to kada Rusija upadne u Ukrajinu vi kažete da je to agresija, a kada vi upadnete na teritoriju Srbije, to nije agresija, nego je spasavanje. Čega, koga? To su istorijska pitanja, nama su potrebni dobri odnosi i sa Amerikancima i sa Rusima, osim što ih molim da jednu malu lekciju o Srbima nauče, da slobodu volimo više od svega”.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.