Vučić: Odlično smo razumjeli stav Podgorice, znamo šta nam je činiti ubuduće!

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je reakciju zvanične Podgorice na njegovu molbu da vlasti u Crnoj Gori ne podrže predloženi Zakon o slobodi vjeroispovjesti, rekavši da je iznenađen reakcijom Vlade Crne Gore, jer se, kaže ni na koji način nije miješao u unutrašnje stvari Crne Gore.

Nije, poručuje, ni savjetovao vlasti u Crnoj Gori.

“Samo sam zamolio kao komšija i prijatelj da još jednom razmotre određene inicijative. Zamolio, jer su u pitanju interesi srpskog naroda i srpske crkve“, objasnio je Vučić.

Rekao je da nikada nije imao problem kada su iz Podgorice ukazivali na položaj Crnogoraca u Srbiji, niti je imao problem ni kada su se, kako je kazao, brutalno miješali u unutršnje stvari Srbije.

Dodao je i da je ćutao i kada govore na međunarodnim forumima, i drže lekcije Srbiji.

“Smatrao sam da je normalno da se izjasne. Ako je strašan problem u tome što sam iznio molbu, a tiče se srpskog naroda i srpske crkve, izvinjavam se svim uvrijeđenim dušama, i mnogo mi je teško što sam ih povrijedio samo zbog jedne jedine molbe. Ne moraju da je usliše, ali ne moraju ni da mijenjaju smisao i značaj onoga što sam učinio i sebe da predstavljaju kao veliku žrtvu i junake, i neko ko je plod nečijeg tobože miješanja i savjetovanja“, dodao je on.

Poruku iz Crne Gore je, kaže, odlično razumio i u skladu sa njom će se Srbija ponašati ubuduće.

“Hvala na velikom razumijevanju i što su tako brzo uslišili moju molbi, i što su poslali tako snažan, jak i veoma hrabar odgovor. Veliko hvala Vladi Crne Gore na svemu tome”, istakao je Vučić za Tanjug.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.