Vučić odgovorio Đukanoviću: Ne lažite narod, hoćete privatnu Crkvu da bi kroz 10 godina protjerali sve srpsko iz Crne Gore!

8

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je vlastima u Crnoj Gori da je njihov plan da naprave privatnu Crkvu i da im je cilj da za 10 godina nestane srpski narod sa tih prostora.

Dodao je da je posebno interesantna činjenica da se politika miješa u crkveno uređenje i suštinski duhovne stvari.

“Neko pokušava da stvori novi crkvu u Crnoj Gori sa samo jednim razlogom, a to je da u narednih 10 godina nestane srpski narod – rekao je Vučić.

Vučić je rekao da se pokušava stvoriti nova crkva u Crnoj Gori pošto se vidjelo da Crnogorska pravoslavna crkva (CPC) “ne može da dobije nikakvu popularnost niti mogu da privuku bilo koga”.

“Ovo je samo početak, poslije ovoga ćete imati pokušaj stvaranja Pravoslavne crkve u Kosovu, BiH, Hrvatskoj…”

On je rekao da neće dozvoliti kidanje nacionalnog tkiva srpskog naroda, samo zato što je neko pomislio da se Srbi asimiluju i da se nada da patrijarh nije u pravu kada kaže da je moguće protjerivanje Srba.

– Mi ćemo biti uz svoj narod, a novih “Oluja” i progona srpskog življa neće biti – naglasio je Vučić i rekao da Srbija i Crna Gora moraju da budu bliske države i dodao:

– Mi Srbi tražimo samo jedno, da budemo svoji na svome. Srbi vjekovima žive u Crnoj Gori i čuvaju svoju tradiciju i vjeru. Niko nema pravo da ugrožava identitet srpskog naroda – istakao je on i rekao da je donijeta odluka da se pomogne srpskim organizacijama u Crnoj Gori, svim, osim političkim kako bi se očuvao identitet srpskog naroda.

Kazao je i da Srbija mora da bude obazrivija, “da ne radimo ono što su nama radili, neki ministri Crne Gore tvrde da se Srbija miješa u njihove unutrašnje stvari, a oni su se umiješali u teritorijalni integritet Srbije i priznali Kosovo, i komentarišu i danas odnose Srba i Albanaca i daju sebi za pravo da kažu koje rješenje je dobro, a koje nije”.
“Ne možete da razumijete da političar stvara crkve, ali i da oduzima imovinu jedne crkve. Sledeća godina je ključna zbog popisa, jer vlast želi da smanji beoj Srba na popisu, dodao je on.

8 Comments
 1. Buka komentariše

  Cudesna Pometine,Lika..Nije da se ne Trudi..Lose Laze,Prva Pometina,Srbijanska…Osmijeh,govorom Izmami uvijek…Upire,Prijeti a Place..Moli i Zapovijeda,,ha,ha,ha za Lazova,,Prvog Reda..

  1. Kafanski filozof komentariše

   Ko pravi politicar ane ko ustaski kokosar Milo i njegove fukare!.
   A nije ni uvek pijan kao ona plavusa iz susedstva sto voli Tompsona i srpske cokoladice!.
   A pogotovo nije vadio ljudima organe iz tela radi bogacenja!.
   Svi politicari na Balkanu imaju mane, bez daljeg ali on ima najmanje!.

 2. Stavro komentariše

  Bedan shovinizam je ovo Vucicevo

 3. Boka komentariše

  Ne moženš imati u posjed CG imovinu i raditi protiv CG. To nije prirodno. Sve što si sagradio i kupio ili dobio na poklon od 1918. alal bilo. Ostalo treba da služi Crnoj Gori i onima koji je doživljavaju kao svoju domovinu
  pa bili Srbi ili Crnogorci ili vanzemaljci.

  2
  3
  1. Boris Zonjić komentariše

   Jedno pričate a drugo se radi u praksi protiv Srba.
   Ja kao Crnogorac koji zivi i radi ovde u Srbiji celoga zivota samo mogu da kazem da su svi ovdasnji Crnogorci protiv Mila i diktatorske vlasti koja nema veze sa demokratijom ni u ludilu. Ima nas vise ovde pravih Crnogoraca u Beogradu nego vas milogoraca ukupno. Nemojte nas terati da se vratimo na ocevinu i dedovinu koju imamo i cuvamo!

   1. Traktorist komentariše

    A ti se zavaljuješ od smrdijanske demokratija, aj ne sri

 4. Real komentariše

  Jel plaka i dramio

 5. Traktorist komentariše

  O musliju ti četničko pobeguljska njuško, govedo da govedo, pobegao si od bljesak olujni jerbo nisi muško

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.