Vučić: Odbiću sastanak sa Trampom ako SAD budu tražile da priznamo Kosovo

2

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, naveo je da očekuje iznanađenje na predstojećim pregovorima Beograda i Prištine u Vašingtonu, implicirao da bi to podrazumijevalo međusobno priznanje Srbije i Kosova, a da bi u tom slučaju odbio sastanak sa predsjednikom Sjedinjenih Američkih Država, Donaldom Trampom.

On je na TV Pink naveo da bi u tom slučaju “bio ili prvi predsjednik Srbije kome je ponuđen bilateralni sastanak sa predsjednikom SAD i da bi bio prvi predsjednik Srbije koji je to odbio”.

“Mislim da znam šta može da bude sadržaj tog iznenađenja… i da će u tom slučaju odbiti sastanak sa Trampom i (premijerom Kosova Avdulahom) Hotijem”, rekao je Vučić.

Naveo je da predstojeći pregovori “neće biti laki i jednostavni”, a da taj proces Srbiji otežavaju prethodne vlasti, koje su “pre 10-12 godina” pregovore izmjestile iz Ujedinjenih nacija u Evropsku uniju.

“Naša platforma bi mogla da bude ‘činite sve suprotno od ovih prethodnih’. Dovedeni smo u situaciju da poštujemo akte koji su doneti na katastrofalan način”, ocijenio je Vučić.

Vučić je rekao i da se podrška njegovoj politici ogleda u podršci koju uživa među biračima na Kosovu i Metohiji.

“Za mene je mnogo važno šta ljudi na Kosovu misle, naši rezultati tamo su ne malo veći u odnosu na ostale djelove Srbije”, rekao je Vučić.

2 Comments
 1. Traktorist komentariše

  Ajde musliju napenali se da vi ga vikne amer onako kaubojski😂😂

  1
  4
 2. Peconijevi Telohranitelji komentariše

  Aca Musliju je izjavio da “na Kosovu ni METAR nema nase zemlje” a sada, posto je doslo vrijeme da ispuni preuzete “obaceze” pocinje da trabunja i da bulazni i da se kolebrca. Pa nece se Tram “susresti” sa ovin maloumnim psihopatom, nego ce ga tamo neki treci sekretar “primiti” u hodniku da mu saopsti da mora hitno u GUANTANAMO da se “odmori” na dugotrajno!

  2
  3
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.