Vučić: Očistili smo srpsku službu od upliva crnogorskih struktura, Srbija će pomoći SPC u Crnoj Gori!

2

Srbija će, ako treba, pomoći Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) u Crnoj Gori, da nam ne bi oduzimali svetinje, izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u jutarnjem programu TV Prva, prenosi Tanjug.

Na pitanje da prokomentariše to što je direktor Poreske uprave Crne Gore Miomir Mugoša saopštio da je ta institucija pokrenula kontrolu u svim vjerskim zajednicama zbog duga koji, kako tvrdi, ima Mitropolija crnogorsko-primorska i upozorio da će naplata, ako Mitroplija ne plati dug dobrovoljno, naplata biti prinudna, Vučić je rekao da će Srbija platiti sve što treba za SPC u Crnoj Gori.

Vučić je rekao da se Srbija nikada nije miješala u pitanje izbora u Crnoj Gori, niti je željela da odlučuje ko je na vlasti a ko u opoziciji.

Vučić je u jutarnjem programu TV Prva, govoreći o optužbama crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića, da se Srbija konstantno miješa u unutrašnje stvari Crne Gore, rekao da to nije tačno.

On je kazao da se uvijek se govori o tome da se Srbija negdje miješa i određuje ko će da vlada, a da je istina drugačija.

“Neki u Crnoj Gori su mislili da je Crna Gora samo njihova, ali i da je Srbija i Beograd isto njihova. Mi smo imali i imamo mnoge ljude, pogotovo u visokim bezbjednosnim strukturama koji su iz Crne Gore. Ne možeš ti da radiš za agenciju jedne druge zemlje, a da zauzimaš visoke pozicije u Srbiji. Mi smo mnoge od njih očistili, ali ne sumnjam da takvih slučajeva ima još”, rekao je Vučić.

On je dodao da Crnogorci u Srbiji mogu da se osjećaju kao u svojoj otadžbini.

“Mi sa time nemamo problem, problem je što Srbi ne smiju da se osjećaju kao Srbi u Crnoj Gori”.

On je naveo i da je “srpski nacionalizam pravio najviše štete srpskom narodu” i dodao da imamo eksploziju patriotizma u Srbiji.

2 Comments
 1. Vukica B. komentariše

  Očistili smo ih….ali neka se osjećaju kao u svojoj kući. ..reče Bosanac.

  6
  3
 2. ćipur komentariše

  vucic je pravi pravcati nesoj

  2
  2
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.