Vučić očekuje da SPC sačuva hramove u Crnoj Gori: Neću da gradim popularnost na anticrnogorskom raspoloženju!

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas nadu da će Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) biti omogućeno da sačuva svoje hramove i svetinje Crnoj Gori, prenose mediji u Srbiji.

On je rekao i da ne želi verbalne ratove i sukobe sa Crnom Gorom.

Na isti način bi, primećuje, mogao da gradi popularnost i na odnosu prema Albancima na Kosovu, ali to ne radi i ne vrijeđa ih iako se oni utrkuju na dnevnom nivou da kažu neku odvratnu riječ ili da napakoste Srbima.

“To je razlika. Zato Srbija uspijeva”, rekao je Vučić koji je danas obišao radove na uređenju parka u Beogradu na vodi.

Vučić je kazao i da je Srbija za prvih sedam godina vlasti Slobodana Miloševića imala najveću inflaciju i nekoliko ratova, a za prvih osam godina vlasti demokratske opozicije Srbije (DOS) izgubila i Kosovo i metohiju (KiM) i Crnu Goru, uz više od 500.000 ljudi koji su ostali bez posla i uništene fabrike.

“To je bio njihov strateški rezultat. A, naš strateški rezultat je da smo zemlju izvukli iz bankrotstva, da Srbija danas visoku stopu rasta, spušta nivo javnog duga… i pri tome nismo izgubili ništa, a pokrenuli smo najveće investicione cikluse”, istakao je predsjednik Srbije.

Zato se, kaže, čuva i, iako bi mogao da stiče političke poene koristeći snažno anticrnogorsko raspoloženje, ne želi da gradi popularnost na tome.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.