Vučić o vlastima u Crnoj Gori: Gdje god su mogli podržali su “nezavisno Kosovo”!

0

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, gostujući na televiziji O2, izjavio je da je, uprkos crnogorskoj kampanji protiv Srbije, srpskog naroda i njega lično, spreman i sada, kao i inače, da ugosti u Beogradu Mila Ðukanovića kako bi razgovarali, umjesto da se stvaraju problemi i tenzije.

– Važno je da izgrađujemo normalne odnose, pristojne odnose, a da očekujete prveliku ljubav niti ima potrebe, niti razloga za tim – rekao je.

Tako je odgovorio na komentar novinara da se u poslednje vrijeme govori o nikad lošijem položaju Srba u Crnoj Gori, da je bio slučaj verbalnog i fizičkog napada na srpsku djecu u osnovnoj školi, zatim da je Crna Gora bila inicijator da Kosovo učestvuje na Evroviziji, kao i da on, Vučić, nikad nije bio u zvaničnoj posjeti toj državi.

Nadao se, kaže, da će Podgorica drugačije da se ponaša posle izjave premijera Duška Markovića da će voditi računa i o interesima Srbije, ne samo o interesima Kosova.

– Posle toga, međutim, nikada se nije dogodilo da budu uzdržani bilo gdje i po bilo kom pitanju, a samo smo ih to molilli – da Srbija ne bude lošije tretirana od “nezavisnog Kosova”. To govori o njihovom odnosu prema nama – naveo je predsjednik.

Podsjetio je da je zatim zamolio ljude u Crnoj Gori da razmotre usvajanje zakona koji je usmjeren na otimanje crkvene imovine, ali da su uslijedile salve ličnih uvreda. Vučić je naglasio da je vidio da mediji u Crnoj Gori vode kamapanju protiv Srbije, srpskog naroda i njega, ali i da su naši domaći mediji to krili.

Predsjednik je istakao da Srbija treba sa Crnom Gorom da ima normalne odnose i da je to u interesu Srba koji tamo žive, a kojih je 28,7 odsto. Kaže da je razgovarao na Vidovdan i sa predstanvicima Srba u Crnoj Gori kako bi se razmotrilo na koji način Srbija može da pomogne i finansira projekte u toj državi,kao što to čini i u Republici Srpskoj i u BiH.

Predsjednik Vučić navodi da bi Srbija trebalo i sa Crnom Gorom da pokuša da ima zajednički granični prelaz, kao što će to uraditi sa Sjevernom Makedonijom i BiH. Vučić je istakao da zbog svega toga nije htio da diže galamu, niti uvredama da odgovara na ono što je stizalo iz Podgorice i ponovio da je važno da sa Crnom Gorom imamo normalne odnose.

Kada je riječ o razgraničenju, predsjednik je rekao da će jednog dana neko morati o tome da razgovara.

– Ja sam ponudio kompromis, neće ga Srbi, neće Albanci – rekao je on.

On je rekao da ćemo imati velikih muka zbog Kosova i Metohije, ali da je “na nama da se borimo, a ne samo da kukamo”.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.