Vučić o opoziciji: Ma koliko ubjedljivo gubili izbore, kriv je im je uvijek narod!

0

Poslednjih dana i nedelja, u sveprisutnoj kampanji omalovažavanja svih koji misle drugačije od onih u srpskom društvu koji su umislili da, iz nekog razloga, pripadaju eliti, mislećem, socijalno i umno emancipovanom sloju društva, pređena je granica svake političke učtivosti i elementarne pristojnosti, poručio je predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, u autorskom tekstu za Politiku.

– Naime, očigledno nervozni zbog činjenice da im prevrati ne uspijevaju, da je podrška naroda obrnuto proporcionalna rušilačkim naporima koje preduzimaju na dnevnom nivou, politički kvazielitisti pribjegli su oprobanom, neki bi djelimično s pravom rekli, fašističkom metodu, podjeli naroda na superiorne, one kojima oni pripadaju, i inferiorne, one koji nikako ne mogu da pobijede – naveo je on.

Utoliko više, poručuje predsjednik Srbije, ti drugi vremenom će postajati sve gluplji, odvratniji, siromašniji i neobrazovaniji, za razliku od njih, prepametnih, vizionara, protezama na vrijeme ispravljenih vilica i zuba kao da ih je „bohor” izbjeljivao (to je, izvinite, omekšivač, nije izbjeljivač), dok će ovi drugi, umjesto čačkalicama, zube početi da čiste veslima, “jerbo elitisti ne bi bili baš tako dobri da mi, inferiorni, ni smo baš tako i toliko grozni”.

– I nije naročito važno ni to što takvi elitisti pojma nemaju ni ko je Bizmark, niti znaju razliku između Paje i Slobodana Jovanovića, ali što o sebi lijepo misle, pa to se ni zamisliti ne može. I primijetiće svako, njihove političke perjanice su skromnog znanja i još slabijeg obrazovanja, ali su im zubi bineli i farovi na džipovima dovoljno veliki da ono malo knjiga koje su prelistali bace u zasjenak potpuno. I koga, uostalom, briga za milione evra koje su pokrali pripadnici takve kvazielite, koga briga za hiljade fabrika koje su uništili, što negdje ima logike, jer u tim fabrikama ima mjesta samo za glupe, ružne i krezube, a oni su tu da marišu pare, muntaju sa sekundama, varaju neke naivne Kineze i, sve u svemu, odlučuju o svemu – navodi predsjednik.

– Lijepo su smislili, narode, crkni, dok oni lijepo žive, a ako nam se suprotstavite, vi, kugo narodna, mi prepametni i od Sebe izabrani slomićemo vam kičmu kao i onim malobrojnim predstavnicima naroda koji ga se ne stide. I, povrh svega, pišaće nam po grobovima, jer to je vrhunac izraza njihove intelektualne dominacije i stvaralačke nadmoći. Ma koliko ubedljivo gubili izbore, kriv je uvijek narod, jer mi, glupi dio Srbije, za razliku od njih ni šta ne razumijemo, pa zato i ne možemo da donosimo ispravne odluke – navodi se u autorskom tekstu.

(Telegraf.rs/Politika)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.