Vučić o najavi EU: Ne treba mjeriti po boji zastave da li vam se vakcina sviđa

2

Predsjednik  Srbije Aleksandar Vučić u svom obraćanju građanima Srbije iz Bahreina, komentarisao je poslednje najave koje su stigle iz Evropske unije, a tiču se diskriminacije ruske i kineske vakcine po pitanju dozvole za putovanja u Evropsku uniju.

Predsjednik je istakao kako će se on uprkos ovome vakcinisati kineskom vakcinom.

– Vakcinisaću se kineskom vakcinom. Trebalo je da to bude za desetak dana, ali ću sada to ubrzati čim stignem – rekao je predsjednik.

– Neka se građani Srbije ne brinu. Trebalo bi da putuju bez ikakvih problema – istakao je on.

– Sa druge strane to će nam omogućiti ubrzan razvoj i pokazati da je Srbija slobodna zemlja, koja nikoga ne ograničava – rekao je predsjednik.

– Ne treba mjeriti po boji zastave da li vam se vakcina sviđa. Želim da vjerujem da niko u Evropi ne razmatra ozbiljno tu odluku. Ako je pak donesu, razumjećemo njihovu poruku i to šta misle i o nama, i o našem regionu. Naša zemlja će se razvijati brzinom munje – zaključio je predsjednik.

Podsjetimo, predlog za uvođenje takozvanih “kovid-pasoša” za slobodno kretanje unutar Evropske unije, koji će biti predložen 17. marta, važiće samo za vakcinisanje cjepivima koje je odobrila Evropska agencija za ljekove (EMA). Navedeni razlog je taj što neodobrene vakcine neće biti obuhvaćene klauzulom o odgovornosti EU i kontrolom kvaliteta.

2 Comments
  1. Mily komentariše

    Uvodjenje covid pasosa je direktno krsenje ljudskih prava i slobode! Mislila sam da zivimo u demokratiji, ali ocigledno sam gadno pogresila, jer ovo vise lici na ropstvo!

  2. Ivana komentariše

    Kineska vakcina je ubedljivo najbolja, vreme je da se svi vakcinišu tom vakcinu. Zašto zamaarati organizam nekim drugim vakcinama. Hvala predsedniče što nam omogućili da proizvodimo i kinesku vakcinu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.