Vučić o Kosovu: Da smo bili za razgraničenje u vrijeme Ćosića, sad bi bili u EU

0

Nismo bliže dogovoru sa Prištinom, jer sa njom ne pregovaraju Njemci nego mi, kaže predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je to rekao danas, nakon sinoćnjeg sastanka sa spoljnopolitičkim savetnicima Angele Merkel.

Kazao je i da ne vjeruje da će takse biti ukinute, kao i da je sa njemačkim zvaničnicima razgovarao o odnosima Beograda i Prištine, kao i platforme koju je Priština usvojila prije nekoliko dana.

– Oni su rekli da su nedvosmisleno tražili od Prištine da ukine takse, ali ne očekujem da će to i uraditi. Očekujem da će tokom aprila biti nekih pokušaja i pomjeranja iz Evropske unije da se stvari na terenu promjene – rekao je Vučić za RTS.

Predsjednik Srbije isto je ponovio i za TV Pva, rekavši da Njemačka od Srbije očekuje uzdržanost, istakavši da je sagovornicima iz Njemačke kazao da će ona kao i do sada “delovati staloženo i pokušati da umiri stvari”.

Kako je kazao, ako hoćete da razgovarate sa nekim “ne zakucavate stvari jer je teško eksere izvući”, uz opasku da je sa njemačkim zvaničnicima razgovarao i o odnosima Beograda i Prištine, taksama i platformi koju su prištinske vlasti usvojila prije nekoliko dana.

– Da pravimo platformu u kojoj to radimo, formiramo sud za Albance koji su silovali Srpkinje… Borimo se za ekonomski napredak i investicije, a ako nešto drugo radimo, na to ne bismo mogli da računamo. Želimo kompromis i dogovor, a ako ga ne želite, onda se ponašate kao Priština – istakao je Vučić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.