Vučić: Nema ugovora o lobiranju, razgovaramo sa advokatskom kancelarijom ako dođe do arbitraže

0

Predsjednik Aleksandar Vučić potvrdio je danas informaciju da nema nikakvog ugovora o lobiranju za potrebe Srbije, te da Vlada Srbije razgovara o angažovanju jedne advokatske kancelarije u slučaju da pokrene arbitražni postupak zbog kršenja ugovora Cefta od strane Prištine.

“Nema nikakvog ugovora o lobiranju. Oni su razgovarali o tome hoćemo li da pokrenemo arbitražni postupak protiv Prištine zbog uvodjenja taksi Srbiji. I zbog toga su uzimali firmu čije je sjedište inače u Briselu i Parizu, a ne u Vašingtonu. Nikakve to veze nema sa lobiranjem u Vašingtonu. Samo su počeli razgovori, nema nikakvog dogovora”, rekao je Vučić za TV Prva.

To bi bilo inače normalno, ako se bude išlo u taj postupak, dodao je on.

“Ali, ne znam da li će se vlada odlučiti na to ili ne”, rekao je Vučić.

Upitan da li će Srbija ikada biti spremna da za lobiranje izdvoji bar upola novca koliko to čine Albanci, Vučić kaže:

“Volio bih da imamo više firmi za lobiranje, da iz više uglova radimo to u Vašingtonu. Da taj novac trošimo savjesno i pošteno, a ne kao Jeremić i Djilas, kada su krali pare, milion i 200 hiljada dolara, koliko je naš tadašnji ambasador delio sa njima i koje nigdje i ničemu nisu služile. Valjda ćemo jednom postati zemlja koja će prihvatati da jednom moramo da uradimo neke stvari putem lobiranja. To je u Vašingtonu, a sad već i u Berlinu preko potrebno”, zaključio je Vučić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.