Vučić: Neki potezi praktično stavili pečat na koverat kosovske nezavisnosti

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se ne plaši nikakvih sankcija Zapada u procesu rješavanja pitanja Kosova i Metohije, koliko ga brinu “puzajući problemi”.
Riječ je, kako je naveo, o “puzajućim problemima” poput odlaska ljudi iz Srbije i niskog nataliteta.
Podsjetio je da su za ovakvu situaciju i veoma loše okolnosti u kojima se rješava problem Kosova i Metohije donekle i sami odgovorni, imajući u vidu pogrešnu politiku i neke poteze Srbije kojima su praktično stavili “pečat na koverat kosovske nezavisnosti”.
Za eventualne sankcije pitali su ga novinari povodom informacija o dogovoru Evrope i SAD o Kosovu, nedavno u Vašngtonu, odnosno o “vašingtonskom dokumentu”.
Naglasio je najprije da nije vidio nikakav dokument sa nedavnog sastanka takozvane Kvinte u Vašingtonu, te da ono što se tamo moglo govoriti i ne može biti neko veliko iznenađenje, jer je riječ o zemaljama koje su sve priznale kosovsku nezavisnost.
„Neće biti sankcija, to je sve što mogu da kažem. Nisam vidio nikakav vašingtonski dokument. Načuo sam šta neki nude kao svoje principe i neka načela. Nešto mi je poluzvanično saopšteno. To nije ništa posebno novo“, objasnio je on u izjavi novinarima.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.