Vučić: Neću predati Kosovo nizašta, znam da je to moj politički kraj

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vucić poručio je da nije spreman da Kosovo preda “nizašta”, ali zna da kakvo god rješenje da bude, to će, kako kaže, biti njegov kraj u politici, jer mu Srbi nikada neće oprostiti svoju bolju budućnost.
– Srbi su takvi. Srbi mi nikada neće oprostiti svoju bolju budućnost i mir. Dakle, u Srbiji se slave samo porazi i ratovi – rekao je Vučić u intervjuu za “Kurir”.
Upitan zašto tako misli, predsjednik Vučić kaže da će to biti tako, jer zna Srbe.
– Evo već vam treći put govorim da sam ja čojvek koji je pokazao da najbolje poznaje Srbe. Mislim da to niko nije pokazao kao ja. A kog smo mi to slavili ko nam je obezbijedio i sačuvao mir? A kog smo to slavili ko nam je obezbijedio muzeje, pozorišta… – zapitao je.
Na Vidovdan, 28. juna, će, najavio je, otvoriti Narodni muzej, između ostalog, te ponovo zapitao kog smo mi to poštovali.
– Ne, poštovali smo samo one koji su bili ratne vojskovođe i nikoga više. Sasvim sam siguran da za bilo kakvu odluku o Kosovu neću imati ni razumijevanja niti većinsku podršku našeg naroda, ali siguran sam da ću za to imati drugačije sagledavanje u budućnosti i drugačije sagledavanje kroz istoriju – moje uloge i onoga što je moglo i trebalo da se uradi. I ako mislite da sam spreman sjutra da im kažem: “Evo vam nezavisno Kosovo nizašta, nisam spreman” – rekao je Vučić.
Rješenju za Kosovo se nada, ali prethodno, kaže, želi da vidi šta je to što Srbija može da dobije “i teritorijalno i u pogledu svega drugog”.
Ukupnu situaciju, međutim, ocjenjuje “veoma teškom” i ističe da je Srbija u, kako kaže, “užasno teškoj situaciji”.
– Kad od svijeta dobijemo ponudu koja će biti za nijansu bolja nego do sada, to će biti uspijeh. A mi ćemo i dalje da budemo nezadovoljni. Zato što Kosovo svako nosi u svom srcu – kaže Vučić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.