“Vučić neće prihvatiti ništa što nije u interesu Srbije“

0

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da razgovori o najvažnijim državnim temama, kao što je pitanje Kosova i Metohije, zahtevaju jedinstvo i podršku unutar Srbije, kako bi se na najbolji način zaštitili interesi države i građana.

– Pred Srbijom su veliki izazovi i veoma je važno što predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima punu podršku Vlade Srbije, iskazanu i kroz usvojenu Deklaraciju o podršci aktivnostima predsednika Republike u razgovorima sa Prištinom, ali i nesporan legitimitet koji proizilazi iz podrške građana na izborima – navela je Mihajlović u saopštenju.

Kad postoji jedinstvo, to znači i snažniju poziciju srpske strane u razgovorima sa predstavnicima privremenih insitucija iz Prištine, a predsednik Vučić neće prihvatiti ništa što nije u interesu Srbije, navodi Mihajlović.

– Nadam se da će uprkos svim izazovima i pritiscima, razgovori u Vašingtonu doneti iskorak na polju ekonomske saradnje i infrastrukturnog povezivanja. Razvoj infrastrukture i privredna saradnja važni su za budućnost i brži razvoj regiona, i mogu samo da povećaju šanse za pozitivan ishod dijaloga u kojem dve strane pokušavaju da dođu do kompromisnog rešenja – poručila je potpredsednica vlade.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.