Vučić: Ne priznajem granice nezavisnog Kosova

Vučić: Ne priznajem granice nezavisnog Kosova

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da ne priznaje granice nezavisnog Kosova kao njegovi prethodnici i dodao da se po tome razlikuje od njih.

“Kada im kažete pokušaćemo da spasemo nešto i sve što se spasiti može, prije svega glave naših ljudi i da sačuvamo sve što možemo u Srbiji, oni kažu, mi hoćemo da imamo i ono što nemamo i ono što smo mi dali. Mi im kažemo nećemo da imamo granice na Jarinju i Brnjaku između Srba i Srba, oni kažu, ne, ne, ti bi da mijenjaš granice”, rekao je Vučić u Vranju.

“Da, ja ne priznajem granice nezavisne države Kosovo kao što su oni napravili i po tome se mi razlikujemo. To su različite politike, ali naša politika nije politika neozbiljnosti i neodgovornosti”, istakao je Vučić.

Kako je rekao, zna kako se dobijaju aplauzi, ali da ih on ne želi.

“Ho’u da vas molim da razumijete da je nama potreban mir sa Albancima i ja ne vjerujem da je moguć skori kompromis, nisam optimista po pitanju da li je uopšte moguć kompromis, ali mi na tome moramo da insistiramo, jer nam ne trebaju bilo kakvi sukobi u budućnosti”, rekao je Vučić.

On je dodao da je Srbija jaka, mnogo jača nego što je bila, ali nam treba mir, potrebne su nam desetine godina slobodnog razvoja i napretka, nove fabrike, nove škole, nova pozorišta, djeca koja znaju da imaju sigurnu budućnost.

“To će biti politika koju ćemo da vodimo”, poručio je predsjednik.

Podsjetio je da smo 2006. ostali bez Crne Gore, i to “kao da se ništa nije desilo”, a tamo je živjelo 30 odsto našeg naroda.

“Nijesu dva dana ni žalili zbog toga, nije im bilo ni teško, poslije dvije godine, proglasili su nezavisnost Kosova. Ništa poslali su dva saopštenja i ništa više. Bilo ih je baš briga za sve to.. Nisu se nasjekirali ni najmanje, a kamoli da su nešto probali da urade za Kosovo i naš narod na Kosovu”, rekao je Vučić.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *