Vučić nakon sastanka sa Srbima sa KiM-a: O dešavanjima na Saboru SPC ću govoriti u parlamentu

0

Predsjednik Aleksandar Vučić sastao se danas sa političkim predstavnicima Srba i najznačajnijih institucija Srbije na Kosovu i Metohiji, a a tema razgovora bili su dalji zajednički koraci u odnosu na aktuelnu situaciju na KiM.

Predsjednik je razgovarao sa Srbima nakon što su kandidati Srpske liste ubjedljivo pobijedili na izborima za gradonačelnike četiri srpske opštine na KiM, a prije sjednice Skupštine Srbije o Kosmetu.

Sastanku u Palati Srbija prisustvovalo je oko 140 predstavnika Srba, kao i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić i generalni sekretar predsjednika Nikola Selaković.

Nakon sastanka, predsjednik Srbije se obratio javnosti. On je izazio zabrinutost zbog potencijalne akcije ROSU i FIT i upozorio međunarodnu zajednicu.

– Izražavamo zabrinutost zbog akcije koju ROSU i FIT planira, mi molimo, upozoravamo, međunarodne zajednice da to spriječi, jer u ludilu borbe za rejting partija na KiM uvinek stradaju Srbi. Molimo predstavnike Kvinte da pokušaju da spriječe nove provokacije i nove akcije Albanaca ne samo što se tiče hapšenje, već iseljavanje Srba sa sjevera KiM – kazao je Vučić.

On je napomenuo da su razgovarali o našem postupanju i upoznali djelimično naše ljude sa mjerama koje Beograd sprema.

– Gledaćemo da te mjere ne pogode Srbe sa Kosova, ali neke od mjera koje smo spremili su mnogo oštre, nećemo sa njima ići do završetka sastanka u Parizu, a mi ćemo upozoriti predsjednika Francuske Makrona o njima – najavio je predsjednik Srbije.

Kako je rekao, u Parizu neće biti nikakvih razgovora o Kosovu i njegovom statusu, neće biti nikakvog razgovora dok ne ukinu takse.

– Ukinite takse, razgovaraćemo o očemui hoćete, ako ih ne ukinete, pričaćemo o lijepom i ružnom vremenu. O dijalogu nema razgovora dok ne počnete da poštujete norme međunardonog prava, i to će biti moja poruka njemačkoj kancelarki i francuskom predsjedniku – istakao je Vučić.

Poručio je, ironično, da je odlučio da ne bude neposlušan, pošto je vidio da mu u američkim izveštajima prijete, kao da će na još nešto hrabriji način i otvorenije da zastupa interese našeg naroda, ali i da se bori protiv ludila Albanaca.

– Sad se oni pobiše među sobom ko je već antisrbin dok im se ne završe izbori. Teško Srbima dok ne prođu albanski izbori. Sve akademik do akademika. Ramuš Haradinaj, Hašim Tači… Mi sve budale, a oni svi geniji, nobelovci, naučnici… E sad da vide kako budale odgovaraju genijima – rekao je Vučić i dodao da će stav Srbije biti tvrd i da svako ko misli da može da ga slomi “neka samo proba”.

Kazao je da će u ponedeljak u parlamentu reći sve šta je bilo na Saboru SPC.

“Pišu Miškovićevi mediji svašta, pišu Đilasovi mediji svašta. I u Crnoj Gori neki izmišljaju informacije sa sastanka na Saboru. Svima ću odgovoriti na tu temu u ponedjeljak u parlamentu, rekao je Vučić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.