Vučić nakon sastanka sa Putinom: Srbi su ponosni narod koji neće izdati Rusiju

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Moskvi da su „Srbi mali, ali ponosan narod koji visoko cijeni ruku prijateljstva“ Rusije.
Vučić je nakon sastanka sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom rekao da je sa njim imao i razgovor u četiri oka, tokom kog je razgovarano o „svim oblastima“.
„Razgovori su bili sadržajni i konstruktivni, unaprijedili smo odnose i učvrstili povjerenje“, rekao je Vučić tokom obraćanja u Kremlju u dijelu koji je bio „poruka građanima Srbije“.
Vučić je prethodno govorio o sastanku na ruskom i uglavnom je ponovio stavove koje je Srbija više puta iznosila.
Vučić je tako rekao da se Srbija nikada nije miješala, niti ima namjeru da se miješa u unutrašnje stvari Rusije, zatim je rekao da Beograd, bez obzira na evropski put Srbije, nikada neće uvesti sankcije Rusiji, kao i da je Srbija vojno neutralna.
„Znam da to nema veliki značaj u Rusiji, jer smo mi mala zemlja, ali moja dužnost je da kažem da niti je Srbija uvela, niti će ikada uvesti sankcije Rusiji. Siguran sam da ćemo to uspjeti jer smo suverena i nezavisan država. Mi smo mali narod i jedan od rijetkih koji se pravedno i časno ponaša u odnosu prema ruskim prijateljima“, rekao je Vučić.
Poželeo sreću Putinu na izborima
On se posebno zahvalio predsjedniku Rusije Putinu na odnosu prema Srbiji, rekavši da se ruska strana drugačije ponašala prije dolaska Putina na vlast.
„Želim da predsjedniku Putinu zato poželim sreću na predstojećim izborima“, rekao je Vučić.
Predsjednik Srbije je rekao da je Srbija posebno zahvalna Rusiji i Putinu na tri stvari.
„Prvo, što je Rusija u julu 2015. uložila veto u SB UN na predlog rezolucije o Srebrenici zbog čega Srbi nemaju žig genocidne nacije na čelu. Drugo, što samo zbog podrške Rusije Srbija ima mogućnost da se bori za Kosovo i Metohiju politikom mira, a treće zato što je Srbija dobila podršku da kao vojno neutralna zemlja, koja ne želi u bilo koji savez uključujući NATO, obnovi avijaciju i očuva neutralnost“, rekao je Vučić.
Vučić je rekao i da je uputio poziv svom kolegi da dođe u Srbiju, kao i da očekuje da se osim na ekonomskom planu „poboljšaju rezultati“ u razmjeni u kulturi i sportu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.