Vučić nakon sastanka poručio: Nećemo nikome dozvoliti da Srbe ugrozi u Crnoj Gori!

1

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić je rekao, nakon sastanka sa predstavinicma Srba iz Crne Gore da sam sastanak nije bio nimalo lak, jer se govorilo o problemima regiona.

– Od Slovenije, Hrvatske, BiH, Republike Srpske, zahvalan sam svima koji su prisustvovali sastanku, jer smo pokazali jedinstvo našeg naroda. Želju da sačuvamo srpsku kulturu i tradiciju – kazao je predsjedik Srbije i naglasio da Srbija neće ponavljati svoje greške iz prošlosti, ali neće ni dozvoliti nikome da ugrožava nacionalni identitet.

Kazao je da je zahvalan svima jer predstavljaju uvijek iste političke opcije.

“Pokazali smo jedinstvo našeg naroda, da se borimo za očuvanje srpskog jezika, da se borimo mirnim putem. Razmatrali smo u svakoj zemlji položaj srpskog naroda i kako možemo da pomognemo. Pomagaćemo našem narodu, radićemo na očuvanju srpskog jezika i ćiriličnog pisma”, rekao je predsjednik Vučić.

Srbija, dodaje, neće ponavljati greške iz prošlosti, “nećemo nametati svoju volju nikome, ali nećemo ni dozvoliti nikome da ugrožava nacionalni identitet”.

“Posebno mi je drago što smo veliki sastanak imali ovdje, to je dobar signal za budućnost naroda u cijelom regionu”, rekao je Vučić i najavio sljedeći susret u ovakvom formatu krajem avgusta.

On se posebno osvrnuo na situaciju u Crnoj Gori i naglasio da će se boriti za opstanak i ostanak našeg naroda na svojim ognjištima i poručio da Srbija neće nikom dozvoliti da ugrožava entitetska prava našeg naroda.

1 Comment
  1. Vladimir Lausevic komentariše

    Vucicu , nastavi sa cool ponasanjem prema cg. Milo na to nema odgovor! Srbi u CG, Samo Hrabro! Sv.Sava i Sv.Vasilije su na nasoj strani! A bogami i Sv.Petar cetinjski i Novak Djokovic

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.