Vučić najavio: Stiže 250.000 Sputnjik V vakcina, uskoro 800.000 doza Astrazeneka!

0

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić predsjedavaće sednice državnog vrha i Operativnog tima za vakcinaciju.

– Danas imamo jedan od najvažnijih sastanak za budućnost i život Srbije. Treba da donosemo odluke o vakcinaciji i opstanku u napretku zemlje i naših građana. Vakcinacija je od presudnog značaja za Srbiju i bez nje nikada nećemo pobijediti koronu. Ne samo da u zdravstenom i medicinskom smislu već ćemo i u ekonomskom smislu zemlju dovesti do ivice propasti – rekao je predsjednik.

On se zahvalio svima koji su davali sve od sebe tokom pandemije da pomognu građanima i da se izborimo s teškom bolešću. Zahvalio se i penzionerima koji su, kako kaže, trpeli i bili najizloženiji udaru bolesti, ali i mladim ljudima.

On je podsjetio da je Srbija ne malim dijelom učestvovala u podršci za pravljenje lijeka za izlazak iz teške krize.

“EU će verujem razumjeti potrebe i nas sa zapadnog Balkana i da ćemo uskoro dobiti vakcine. Danas ili sjutra treba da dobijemo 250.000 doza Sputnjik Ve vakcina. Sa Poljskom treba da sklopimo trilateralni ugovor, da preko Varšave dobijemo 800.000 Astrazeneka vakcina. To bi bila 4. vakcina u Srbiji.”,rekao je Vučić.

Kako je dodao danas počinje masovno vakcinisanje sa kineskom Sinofarmovom vakcinom, koja je pokazala najmanje kontraindikacija.

“Važno je da pokušamo da što pre sve ljude vakcinišemo – od policajaca, prosvjetnih radnika. Bilo bi važno da u što većoj mjeri i što pre budu vakcinisani.”,rekao je predsjednik Srbije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.