Vučić na sjednici SNS-a: Uskoro odluka o izborima, teška situacija oko Kosmeta

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sjednice rukovodstva stranke u proširenom sastavu, obratio se javnosti i rekao da se razgovaralo o tri tačke, prva je priprema za veliki skup 19. aprila, druga situacija na KiM i treća aktuelna politička situacija i potencijalno raspisivanje izbora.

O IZBORIMA

– Zamolio sam na sjednici Predsjedništva da sačekaju sastanak sa Merkel i Sijem u Berlinu, posle čega ću se pojaviti pred Glavnim odborom stranke i saopštiti odluku o tome kada izlazimo na izbore – rekao je predsjednik.

O ZAHTJEVIMA OPOZICIJE

Podsjetio je na 2008. godinu, kada su organizovani protesti zbog hapšenja Radovana Karadžića.

– Tada je ubijen i jedan od nas, a ništa posebno nismo tražili. Samo smo tražili da jednog dana prošetamo onuda kuda su svaki dan šetali oni koji su tada bili na vlasti. Nama to tada nije bilo dozvoljeno. Napadnuti smo, a jedan čovjek je ubijen – izjavio je on.

Osvrnuo se na proteste koje opozicija sada organizuje i rekao da zbog “neodgovornih izjava pojedinaca on mora da se izvinjava mađarskom premijeru, Viktoru Orbanu, zbog izjava o Mađarima” i ruši Srbiji međunarodni ugled.

– Neće početi miting u petak, a ići ćemo u svaki grad i svako selo, neće početi dok ne oslobodimo sve puteve, makar dva dana ovde čekali u Beogradu – poručio je opoziciji.

Još jednom je rekao da ih je pozvao u parlament, jer je to zakonska obaveza.

– Pošto sam još neko vrijeme i predsjednik stranke, moj odgovor njima, na sve zahtjeve, nije država Srbija vaša fontana želja, možete da radite šta god hoćete, ali da ucjenjujete Srbiju ne možete – izjavio je u Save centru.

UŽASNO TEŽAK PERIOD ZBOG KOSOVA

Aleksandar Vučić je upozorio da je pred nama jedan užasno težak period zbog Kosova i podsjetio na poteze Prištine – od uvođenja taksi na srpsku robu, preko formiranja “Vojske Kosova” i usvajanja Platforme.

– Poslednjih nedelja oni dolaze u Beograd i insistiraju da mi pristanemo na njihove uslove. Danas jedino što traže od nas jeste da priznamo nezavisnost Kosova. Suština je u tome da od nas punu nezavisnost i na to, trebalo bi da budemo srećni ako ne uvedu poseban tribunal za Srbe – rekao je on.

On je rekao da očekuje zahtjev za nekim novim formatom razgovora o KiM, pri tome da Srbi ne dobiju ništa, ali da on neće pristati na dijalog bez ukidanja taksi.

Najavio je da će oko Đurđevdana zakazati novu sjednicu GO stranke i tada će biti saopštene mjere države povodom uvedenih taksi, ukoliko one ne budu prine toga povučene.

SRBIJA ČETVRTU GODINU ZAREDOM BELEŽI SUFICIT

– U prethodnih šest i po godina pokušali smo da zemlju koja je bila gotovo sasvim razorena, zemlja bez nade i budućnosti, pokušali smo da je promijenimo, da uradimo sve ono što je trebalo da bude urađeno prije 20, 30 godina, da okrenemo smjer u kojem zemlja ide. Postoji mnogo razloga zbog čega sam djelimično zadovoljan, a jedan je taj da Srbija nije pred bankrotstvom – rekao je Vučić.

Navodi da zemlja četvrtu godinu zaredom bilježi suficitit i da je nezaposlenost smanjena, ali je naveo da je u jednom dijelu nezadovoljan, jer “imamo ljude koji su siromašni i koji teško žive”.

(Telegraf.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.