Vučić na otvaranju aerodroma “Morava”: Moramo da idemo u korak sa svijetom

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas prisustvuje otvaranju mješovitog vojno-civilnog aerodroma za međunarodni vazdušni saobraćaj “Morava ” kod Kraljeva.

Nakon intoniranja himne “Bože pravde” prisutnima se obratio predsjednik Vučić.

– Danas je Vidovdan, veliki i sveti dan za sve Srbe ma gdje da oni žive. Prošlo je tačno 630 godina od boja na Kosovu, 30 godina od Gazimestana, 20 godina od NATO agresije. Posle svih tih dana mi današnji dan obilježavamo na otvaranju aerodroma, ovo je mjesto gdje Srbija može u nebo i preko neba do novih destinacija, do novih rezultata i ciljeva i rezultata. Šta vrijedi da kažete na Vidovdan, danas se svi sjećaju Vidovdana od pre 630 godina, ako pogledate šta smo posle svega toga prešli, čini mi se da ćemo lako izvući pouke za budućnost. Danas mi moramo da biramo rad, auto-puteve, nove aerodrome, poslove, radnike, kao našu budućnost ali ne odričući se onoga što je uvijek bilo najsvetije u našoj istoriji. Moramo da idemo u korak sa svijetom ne dajući nikome pravo da nam ukida ponos, dostojanstvo, da naša djeca imaju pravo na slobodu vjeroispovijesti – rekao je on.

Posle zvaničnog dijela, predsjednik Vučić će se sastati sa predstavnicima Srba iz regiona.

Sastanku će prisustvovati i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsjednika Srbije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.