Vučić na Kosovu i Metohiji u septembru ili oktobru

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se sprema da ide na Kosovo i Metohiju u septembru ili oktobru.

“Kada ću na Kosovo? U septembru ili oktobru, kad budemo mogli da pokažemo šta smo uradili iz investicionog programa za Kosovo, a do tada ćemo uspijevati da snabdijevamo ljude, da popunimo rafove i obezbijedimo im opstanak na ognjištima”, reka je Vučić na konferenciji za novinare posle susreta sa osnovcima sa severa KiM.

Kako je dodao, volio bi da ta posjeta bude u septembru.

“Ali, biće septembar ili oktobar”, rekao je on.

Vučić kaže da je primijetio da su pitanja koje je prije nekoliko dana postavio u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića izazvala histeriju i nervoznu reakciju političkih predstavnika u Prištini, ali i nekih u Beogradu, i da to, kaže, govori da su ta pitanja pogodila “pravo u sredinu”.

Naveo je da će naši nadležni organi nastaviti istragu i da vjeruje da će ta istraga dati rezulatat u narednom periodu.

Vučić je, na pres konferenciji, rekao da je povodom pitanja koja je postavio uslijedila histerična reakcija političkih predstavnika u Prištini i Beogradu, ali nije dobio nijedan odgovor, osim, kaže, psovki.

Dodao je da su se pojedini mediji i političari u Srbiji “upirali” da brane pojedine Albance za koje je postavio pitanje – gdje su bili?

“Izgleda da je to bilo mnogo teško pitanje, jer neki ljudi nisu smjeli da budu tamo. Još nisam dobio odgovor šta su neki u Tirani radili i neki u Kosovskoj Mitrovici. Tu odgovor nećete da dobijete. Što su veća nervoza i histerija – to meni govori koliko su pitanja pogodila pravo u sredinu”, rekao je Vučić.

Dodao je da su gotovo istog dana “krenule” najžešće otpužbe na račun njega i njegove porodice, na koje nije odgovarao.

“Nisam nikad nikoga ubio, ni razmišljao, niti bih to učinio. A, oni koji jesu bi izgleda htjeli da se nikad ne otkrije ko je ubijao”, rekao je Vučić.

On je poručio da će Beograd nastaviti da radi svoj posao na ozbiljan i odgovoran način.

“A, oni neka udaraju. Naš je posao da izdržimo pritiske spolja, koji nisu mali, i da srpski brod sigurnom rukom vodimo ka sigurnoj luci. Tako ćemo da se ponašamo, za nas će istina i zadovoljenje pravde biti vrhovni princip”, podvukao je predsjednik.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.