Vučić na hitnim sastancima sa ambasadorima Kine, Rusije i SAD

Vučić na hitnim sastancima sa ambasadorima Kine, Rusije i SAD

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorima Kine Li Mančangom, Rusije Aleksandrom Čepurinom i SAD Kajl Skatom.

Prvo je obavijestio ambasadora Narodne Republike Kine Li Mančanga kakvu opasnost nosi najava formiranja vojske tzv. Kosova 14. decembra i zamolio ga da, kao prijatelj naše zemlje, redovno izvještava kinesko rukovodstvo o razvoju situacije na Kosovu i Metohiji.

“Potpuno je jasno da najava formiranja vojske i insistiranje na taksama od 100 odsto na robu iz Centralne Srbije imaju za cilj protjerivanje srpskog naroda sa Kosova i Metohije, jer mu onemogućavaju opstanak – rekao je predsednik Vučić.

On je upozorio da takvo neodgovorno ponašanje Prištine može da dovede do katastrofe, jer Srbija ne može i neće mirno da gleda uništavanje srpskog naroda, zamolivši da bratska Kina iskoristi svoju ulogu i uticaj u svetu i pomogne da se održe mir i stabilnost.

Ambasador Li je rekao da Kina potpuno razumije šta se događa i da samostalna i miroljubiva politika Srbije i predsjednika Vučića smeta određenim faktorima u međunarodnoj politici.

– Za Kinu je Kosovo i Metohija sastavni dio Srbije i ostajemo privrženi poštovanju njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta – naglasio je ambasador Li.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *