Vučić: Mitropolija je sastavni dio Srpske pravoslavne crkve koja mora biti uključena u dijalog sa vlastima Crne Gore!

Vučić: Mitropolija je sastavni dio Srpske pravoslavne crkve koja mora biti uključena u dijalog sa vlastima Crne Gore!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da vlasti Crne Gore moraju voditi dijalog u vezi sa spornim Zakonom o slobodi vjeroispovijesti sa Srpskom pravoslavnom crkvom čiji je dio Mitropolija crnogorsko-primorska.

On je rekao da je dijalog “uvijek ljekovit” i dodao da je Srbija spremna da pomogne “po svim pitanjima” u vezi sa situacijom u Crnoj Gori.

“Mi se ne miješamo, ali imam samo jedan strah. Želim da obratite pažnju na jednu stvar, crnogorske vlasti spominju dijalog sa Mitropolijom crnogorskom-primorskom. Oni moraju da razgovaraju sa SPC. Mitropolija crnogorsko-primorska je dio Srpske pravoslavne crkve sa sjedištem u Beogradu. Molim SPC da obrati pažnju na to da neko sjutra ne bi rekao da naši manastiri pripadaju mitropoliji ili eparhiji”, kazao je predsjednik Srbije.

Vučić je rekao da je sličan zahtjev Beograd iznio i u razgovorima sa Prištinom “kako Albanci ne bi sjutra izmišljali neku kosovsku pravoslavnu crkvu, mitropoliju ili eparhiju kosovsku”.

Related posts

4 Comments

 1. Ivan

  Ne bi me cudilo da je ovakav nastup Vucica u dogovoru sa Milom, kako bi DPS fosao lakse do razbijanja protesta

  8
  1
  Reply
 2. boka

  a sto ce risto crni sad
  ovako ce sve posrbice proc ko ce njih da cijeni
  ovo ceka sve i mandica i pipuna i ove novinare sve
  hahahahaha

  Reply
 3. Srpkinja

  Kakav glupan….. Ajde Vucicu ostavi nas vise na miru, ti si vise ostetio Srbe nego bilo koji srpski neprijatelj. Ako cemo se penjati po hijerarhijskoj lestvici tebe cemo sigurno preskociti i poci cemo u Rusiju jer je poglavar srpske crkve u Rusiji. Ali nadam se kad opet ukljucis mozak da ces opet “shvatiti” kao i prosli put. “Mislio sam…”, “Shvatio sam…”. Alo drugar trebas da znas a ne da mislis i shvatas u hodu.

  Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *