Vučić: Mir i stabilnost su naši najvažniji ciljevi

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da su mir i stabilnost naši najveći i najvažniji ciljevi, te da bez evropske podrške nismo mogli i nećemo moći da ih ostvarimo.

Vučić je na svečanom prijemu Delegacije EU u Srbiji povodom obilježavanja Dana Evrope podsjetio da je danas važan dan za Srbiju, jer slavi i Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope, te istakao da je srpski narod jedan od, proporcionalno svom broju, od pet najstradalnijih naroda u oba svjetska rata.

“Naš današnji izbor, zašto slavimo Dan Evrope, je Evropa. Evropa koju ističemo sa možda manje ushićenja i entuzijazma, ali to ističemo sa racionalnijim, odgovornijim i ozbiljnijim pristupom. Najznačajniji razlog za to jeste što je prije gotovo 70 godina stvorena zajednica koja je svojim članicama osigurala mir”, kazao je on.

Vučić je naglasio da 69 godina te zemlje nemaju sukobe i ratove – ono što je našoj zemlji potrebno više nego bilo šta drugo i više nego ikada.

“Upravo zato sa sigurnošću mogu da utvrdim da ne postoji važniji razlog od prihvatanja politike i vrijednosti Evrope, očuvanje mira, stablnosti i garancija budućnosti naše djece i zemlje u cjelini”, rekao je on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.